produse-de-igiena-dintr-un-salon-cosmetic

Principalele norme de igiena dintr-un salon cosmetic

 

Pentru ca igiena face parte din viata fiecarei persoane si pentru ca aceasta este prezenta in orice mediu de lucru, nu putem sa nu ne oprim asupra acestui lucru si sa insistam asupra produselor si echipamentelor de igiena dintr-un salon cosmetic, precum si a normele reglementate prin lege.

 

Buna functionare a unui centru de infrumusetare isi are o rotita in decursul procesului de curatare, dezinfectare si sterilizare incaperii. Mai jos sunt cateva reguli pe care trebuie sa le respecte orice cosmetician atunci cand vine vorba de igiena.

 

Cele mai importante criterii de igiena dintr-un salon cosmetic

 

Pentru ca intr-un articol anterior am rezumat ceea ce inseamna fiecare proces legat de curatarea suprafetelor de lucru, si anume cei trei pasi: curatenia, dezinfectia si sterilizarea, in acest articol, concentrarea se pune asupra normelor de utilizare si pastrare a produselor.

 

 1. Esteticianul/personalul are obligatia de a isi igieniza mainile inainte si dupa efectuarea unei proceduri cosmetice, in momentul cand se contamineaza accidental cu sange sau alte secretii, dupa indepartarea manusilor de protectie si dupa folosirea toaletei.
 2. Spalatul mainilor se face cu sapun antibacterian si apa potabila, iar uscarea se face cu ajutorul unui prosop, servetel de unica folosinta sau a unui aparat de uscare a mainilor. Nu se folosesc, in niciun caz, prosoape textile de multifolosinta.
 3. Pentru ca spalatul mainilor nu este singura metoda, dezinfectia mainilor se face cu ajutorul unui produs antiseptic (produse biocide destinate igienei mainilor).
 4. Produsele antiseptice se utilizeaza si se pastreaza in dispensere si flacoane speciale.
 5. Flacoanele in care se depoziteaza produsele trebuie inscriptionate cu indicatiile de utilizare, cu data deschiderii si data limita a utilizarii, mai ales in cazul in care produsul se transfera in flacoane mai mici.
 6. Produsele de curatare trebuie pastrate la adapost de lumina si departe de surse de caldura.
 7. Personalul trebuie sa poarte halate sau echipamente de lucru lavabile, curate si de culoare deschisa.
 8. Unghiile cosmeticienilor trebuie sa fie scurt taiate si mereu ingrijite si parul prins.
 9. Suprafetele de lucru, echipamentele si instrumentele trebuie curatate, dezinfectate si sterilizate.
 10. Materiale de unica folosinta se folosesc doar pentru un singur client.
 11. Echipamentele, instrumentele si produsele de unica folosinta sunt indepartate imediat dupa ce au fost folosite si depozitate in locuri corespunzatoare.
 12. Se executa o data la 3 luni dezinsectie si periodic deratizare.
 13. Curatenia trebuie facuta inainte si dupa inceperea programului de lucru de catre un personal instruit si echipat cu echipament de protectie: halat curat si dezinfectat si manusi de unica folosinta.

 

Toate aceste criterii sunt, prin lege, obligatoriu de respectat. Proprietarii de saloane cosmetice trebuie sa tina cont de fiecare parametru si sa aiba in vedere afectiunile si bolile care pot aparea intr-un astfel de mediu. Pentru a preveni astfel de incidente, trebuie sa te asiguri ca exista in salon echipamente si produse de curatare, precum si materiale de unica folosinta.

Share Button
Be Sociable, Share!
produse-de-curatenie-pentru-salon-cosmetic

Cum ai grija de salonul cosmetic si cum il poti proteja de bacterii?

Sursa foto: https://www.timeout.com/newyork/health-beauty

 

Salonul cosmetic este un loc considerat riscant de multe persoane. Faptul ca poti lua contact cu bacteriile si infectiile, face ca multi sa stea departe de saloanele cosmetice si le vad ca pe un inamic contra sanatatii lor. Si nu tratamentele aplicate sau produsele folosite sunt de vina, ci modul cum este ingrijit si prezentat salonul.

 

Pentru ca salonul tau sa fie atractiv, sa prezinte interes si sa treaca de testul multor cliente pretentioase si atente la detalii, trebuie sa respecti cu rigurozitate regulile de igiena, sterilizare si curatare a salonului si ustensilelor cu care lucrezi. In plus, trebuie sa pui la dispozitie o serie de produse de igiena, indispensabile in orice salon.

 

Care sunt tainele unui salon cosmetic curat?

 

Igiena este, fara doar si poate, un indicator al calitatii serviciilor prestate de salon. Daca salonul nu este dotat cu stralucirea pardoselei, cu oglindirea curateniei in ustensile si cu masuri de igiena (produse de unica folosinta, dezinfectanti si personal ingrijit), atunci este foarte probabil ca un client sa plece inca de cand a pasit.

 

Procesul de curatare a unui salon cosmetic:

 

Trebuie sa stii ca sunt trei pasi importanti: igienizare, dezinfectare si sterilizare.

Procesul de igienizare: In acest pas, personalul trebuie sa se asigure ca, in momentul cand efectueaza un procedeu cosmetic, mainile ii sunt perfect curate. Nu este indeajuns o simpla spalare a mainilor cu apa si sapun. Spala corect mainile, inclusiv antebratele, cu ajutorul unui sapun antiseptic si a unui gel antibacterian. Substantele antimicrobiene vor actiona asupra bacteriilor prezente pe mana.

 

Procesul de dezinfectare: Acesta consta in eliminarea bacteriilor de pe instrumentele de lucru. Fiind cele care intra in contact direct cu fiecare client, instrumentele de lucru sunt cele mai predispuse la aparitia bacteriilor. Spatule, pensete, perii de par, aparate de manichiura si pedichiura si multe altele au nevoie de o atentie deosebita atat inainte, cat si dupa utilizare. Alege produse de dezinfectare potrivite instrumentelor de lucru folosite si curate-le cu ajutorul manusilor de protectie. Detergentii si substantele de curatare au o puternica actiune de curatare, care iti pun in pericol pielea.

 

Procesul de sterilizare: Prin acest proces, salonul devine perfect curat si sanatos pentru fiecare client. Eliminarea bacteriilor si microbilor este un important pas, care le pune in siguranta sanatatea clientilor. Foloseste aparate de sterilizare si agenti chimici pentru fiecare instrument de lucru.

 

Procesul de aprovizionare: Este mai mult un pas prin care acorzi clientilor tai un mediu sigur si curat. Lenjerii de pat, bonete, papuci de unica folosinta, halate, prosoape si manusi de protectie sunt cele mai importante echipamente de unica folosinta cu care trebuie sa fie dotat salonul tau.  

Share Button
Be Sociable, Share!

Echipamentul de protectie pentru ochi la locul de munca

 

Echipamentul de protectie la locul de munca cuprinde, in functie de conditiile de lucru, atat haine si incaltaminte specifice, cat si aparatoare pentru fata si pentru ochi.

 

Ochii sunt cea mai sensibila parte a corpului si cei mai expusi la diversi factori si conditii de mediu. Din acest motiv, ei au nevoie de o ingrijire mai atenta si o protectie mai mare.

 

Stabilirea tipului de ochelari necesari se face in urma identificarii pericolelor care pot ataca ochii: lovire (impactul cu particule din aer sau explozii) si stropire (improscare cu lichide calde, reci si toxice sau praf).

 

Ce ochelari alegem in functie de impact?

 1. Pentru pericolul de lovire

Ochelari de protectie cu aerisire directa: au rama din plastic moale si lentila din policarbonat transparent. Se pot purta peste ochelarii de vedere; ofera protectie laterala si frontala a ochilor impotriva lovirii de catre particule cu masa mare sau cele lansate cu viteza mica. De asemenea, asigura protectie la scantei si pulberi, in urma pilirii la polizor.

 1. Pentru pericolul de stropire

–          Ochelari pentru protectie cu banda elastica: au vedere panoramica, cu lentile din policarbonat transparent si sunt cei mai recomandati pentru un mediu de lucru periculos. Se fixeaza pe cap prin banda elastica, ofera ventilatie indirecta si protectie eficienta impotriva stropilor de substante lichide. De asemenea, pot fi purtati peste ochelarii de vedere.

–          Ochelarii de protectie: ofera o buna vizibilitate prin lentilele sale usoare. Sunt comozi la purtare si protejeaza ochii de stropii substantelor periculoase.

–          Ochelari pentru protectie transparenti: au rama din plastic moale, ceea ce ii face usor purtabili. Datorita modelului, ochelarii ofera siguranta si in lateral, aparand ochiul si permitand desfasurarea in siguranta a lucrului.

 

Pe Dispotrading.ro poti gasi o gama variata de elemente vestimentare de protectie la locul de munca. Opteaza pentru cele mai potrivite piese in functie de activitatea pe care o desfasori.

Share Button
Be Sociable, Share!

Cum iti protejezi auzul la locul de munca?

 

Locul de munca intr-un mediu in care esti supus zilnic la zgomote puternice sau prelungite poate fi daunator auzului pe termen lung. Lipsa unui echipament de protectie adecvat va avea consecinte negative asupra sanatatii tale.

 

Cum sa iti protejezi auzul in timpul programului?

Elementele utilizate pentru protectia auzului in anumite conditii sunt:

 

 1. Antifoane externe

Suportul si corpul sunt confectionate din plastic, pernitele din PVC si piele artificiala, iar fono-absorbantul din burete poliuretanic. Antifoanele externe au proprietatea de a atenua zgomotele puternice, protejand auzul conform standardului EN 352-1, fara a bloca insa desfasurarea unei conversatii normale. La utilizare, asigura-te ca sunt asezate in pozitia corecta, acoperind in totalitate suprafata urechii.

 

 1. Antifoane pentru urechi cu snur

Proiectate pentru a fi purtate o perioada scurta de timp, aproximativ jumatate de ora, antifoanele pentru urechi cu snur sunt dedicate zgomotelor mai reduse. Pentru cele extrem de puternice se recomanda antifoanele externe. Sunt prevazute cu cordon din vinil albastru, netede, au forma cilindrica, rotunjita si sunt fabricate din burete poliuretanic moale, hipoalergic ce asigura un confort sporit. Pot fi reutilizate dupa ce in prealabil s-a realizat curatarea lor.

 

 1. Dopuri pentru urechi

Asemenea antifoanelor pentru urechi cu snur, acestea sunt concepute pentru o utilizare pe termen scurt, impotriva zgomotelor cu un nivel mediu. Sunt fabricate din burete poliuretanic, moale si de cele mai multe ori sunt considerate inconfortabile. Purtarea lor fara o curatare atenta, poate determina infectia canalului auditiv.

 

Mediile in care este necesar echipamentul de protectie auditiv

Mediile de lucru predispuse la zgomote puternice, dar si momentele in care se utilizeaza scule electrice, echipament de gradina, arme de foc si plimbarile cu snowmobilul sau motocicleta necesita prezenta unui echipament de protectie adecvat aparatului auditiv.

 

Domeniile de lucru in care exista constant zgomote sunt:

–          Agricultura, pescuit, silvicultura

–          Constructii

–          Divertisment

–          Industria agro-alimentara

–          Industria metalurgica si siderurgica

–          Transporturi

Share Button
Be Sociable, Share!
Produse de unica folosinta Horeca

Top 7 produse de unica folosinta utilizate in industria alimentara

Industria alimentara, asemenea celorlalte industrii, necesita un echipament de protectie adecvat, cu deosebirea ca in acelasi timp trebuie sa respectate si normele de siguranta ale produsului alimentar. Echipamentul trebuie sa fie usor de imbracat, dar si sa ofere mobilitate si protectie.

Top 7 produse de unica folosinta utilizate in industria alimentara

Printre cele mai utilizate piese vestimentare pentru protectie in industria alimentara sunt cele de unica folosinta. Dispotrading.ro iti pune la dispozitie o lista cu 7 cele mai intalnite elemente.

 1. Sortul

Confectionat din polietilena, ofera o buna aparare contra stropilor de ulei si grasimi. Are rolul de a mentine curata tinuta din material tesut care, de obicei, este un halat alb.

 1. Botosii

Sunt confectionati din polietilena si au rolul de a mentine atat incaltamintea, cat si spatiul intact. Se utilizeaza cel mai adesea in fabrici si laboratoare care au nevoie sa ramana curate.

 1. Halatul

Protejeaza echipamentul de praf si murdarie. Este realizat din material netesut, are marime universala si este folosit atat in industria alimentara, cat si in clinici, spitale.

 1. Acoperitorile maneci – cotiere

Te feresc de contaminare si murdarire pastrand mediul curat. Mai pot fi intalnite in cabinetele veterinare, gradinarit si chiar pictura.

 1. Manusile

Detin certificatul pentru contactul alimentele si sunt ideale in procesul de manipulare a produselor din aceasta industrie.

 1. Bonetele

Feresc parul de murdarie si, in acelasi timp, pastreaza alimentele curate. Sunt concepute pentru a permite cirulatia usoara a aerului, fara a provoca disconfort.

 1. Combinezonul

Confectionat din polipropilena, este comod si rezistent, oferind protectie intregii suprafete a corpului.

 

Share Button
Be Sociable, Share!