Cand este necesar sa schimbati echipamentul de protectie?

FOTO Green River College – WordPress.com

 

Este de preferat, desigur, ca orice angajat sa detina echipament de protectie de cea mai buna calitate. Insa chiar si cele mai bine puse la punct echipamente se degradeaza in timp. Cand ar trebui, deci, sa le inlocuim?

 

Este datoria legala a oricarui angajator sa asigure angajatilor sai, cand este cazul, echipamente de protectie si instruire cu privire la pericolele pe care le poate intalni la locul de munca. In cazul in care acest lucru nu se intampla, angajatorul se poate „procopsi” cu acuzatii penale, amenzi sau plati compensatorii.

 

Cand vine vorba de inlocuirea elementelor uzate, fiecare articol in parte trebuie evaluat cu atentie pentru a evita orice daune provocate angajatilor. In cazul in care angajatorii nu pot prezenta dovezi ca aceste masuri de precautie au fost luate, sunt pasibili de acuzatii in instanta si plati compensatorii in cazul unor accidente. Printre factorii pe care angajatorii trebuie sa ii ia in considerare pentru siguranta angajatilor se numara:

 

 • Pericolele specifice
 • Locatia asezarilor
 • Evenimente neprevazute
 • Murdarirea, purtarea indelungata sau posibilitatea unor rupturi ale echipamentului de lucru

 

Echipamentul de protectie poate fi patat usor sau se poate degrada fie din cauza purtarii repetate, fie din cauza activitatii de lucru (din pricina substantelor cu care se lucreaza, a obiectelor sau uneltelor ascutite etc.). Chiar si echipamentele de protectie de foarte buna calitate trebuie supuse periodic controalelor pentru a ne asigura ca acestea se mentin intr-o conditie buna. In cazul articolelor de unica folosinta, acestea trebuie purtate dupa instructiunile proprii pentru a evita suprauzarea lor.

Manusile

 

Manusile se numara printre articolele de protectie cel mai des folosite. Acestea trebuie adesea inlocuite atunci cand arata urme extreme de uzura si nu mai pot proteja eficient purtatorul. O atentie sporita trebuie acordata manusilor care ar trebui sa protejeze impotriva contaminarii sau a irigarii cu lichid.

 

Manusile trebuie sa fie, intotdeuna, alese in functie de domeniul si scopul pe care le servesc, insa ar trebui sa ofere, cel putin, impotriva ranilor generale, taieturilor, arsurilor si frecarii. Manusile speciale, care ofera protectie impotriva chimicalelor si pericolelor termale ar trebui purtate doar in timpul efectuarii activitatilor riscante.


Combinezoanele

 

Combinezoanele, salopetele si costumele de protectie sunt utilizate intr-o gama larga de industrii si acopera diverse utilizari. Acestea sunt realizate din mai multe tipuri de materiale, in functie de industria in care vor fi folosite. Un ansamblu usor, de pilda, este potrivit pentru vopsire si decorare, in timp ce pentru activitati desfasurate intr-un mediu cu variatii termice sunt potrivite costume de cazan ignifuge.

 

Orice semn de uzura prezent pe materialul ansamblurilor, fie ca vorbim despre rupturi sau gauri, ar trebui monitorizat.

 

De ce trebuie sa tii cont atunci cand alegi un echipament de protectie pentru angajatii tai:

 

 1. Echipamentul de protectie trebuie sa fie o masura de protectie secundara – incearca, mai intai, sa asiguri siguranta lor reducand riscurile cat se poate de drastic la mediul de lucru.
 2. Alege produse autorizate, noi, si asigura-te ca sunt eficiente pentru industria in care sunt folosite.
 3. Alege masurile potrivite pentru angajatii tai. Echipamentele de protectie trebuie sa le fie potrivite pentru a fi confortabile.
 4. Ofera instruire de protectie. Angajatii tai trebuie sa stie cum trebuie sa poarte si sa ingrijeasca echipamentul de luc
 5. Asigura-te ca angajatii tai ingrijesc corespunzator echipamentul de lucru.
 6. Monitorizeaza conditia echipamentului de lucru.

 

 

 

Share Button
Be Sociable, Share!

Botosi de unica folosinta de cea mai buna calitate, la Dispo Trading

FOTO Supercookshop

 

Produsele de unica folosinta sunt, in zilele noastre, utilizate intr-o gama variata de domenii, preponderent insa in domeniul medical. Dispo Trading este un magazin online ce se adreseaza doar persoanelor juridice, care importa si comercializeaza articole de unica folosinta, fiind, de asemenea, si producator de uniforme de lucru si echipamente de protectie sub marca Missena. Produsele Missena, marca inregistrata la OSIM, sunt atestate din punct de vedere calitativ de certificate ISO 9001, CE, detinand si alte certificari de conformitate.

 

Dispo Trading ofera, pe langa echipamente de protectie, echipamente pentru domeniul medical, produse profesionale de curatenie, manusi de protectie – din latex, vinil sau nitril, pudrate si nepudrate, masti de protectie, bonete, si botosi de unica folosinta ideali pentru medici, in special pentru chirurgi.

 

In clinici si spitale, asigurarea unui mediu steril, ferit de microbi, este foarte importanta pentru bunastarea si siguranta pacientilor, dar si a personalului medical. De aceea, articolele precum botosii de unica folosinta de la Dispo Trading trebuie incluse in echipamentul de spital.

 

Botosii de unica folosinta au un dublu rol – acestia asigura protectie incaltamintei, care se poate murdari ori poate fi patata de diverse substante, dar ofera protectie si spatiului in care personalul medical isi desfasoara activitatea, impiedicand transferul microbilor si al murdariei din spatiul exterior. O pereche de botosi de unica folosinta contribuie, asadar, la asigurarea unui mediu steril.

 

Botosii de unica folosinta de la Dispo Trading se fixeaza bine pe incaltaminte, avand un elastic la baza. Acestia sunt realizati din polietilena si sunt usor de manipulat. La Dispo Trading se gasesc botosi unica folosinta de 20 , 30 sau 45 de microni in nuante de albastru.

 

Pentru mai multe detalii despre articolele comercializate de Dispo Trading si despre preturile acestora, accesati site-ul oficial al companiei.

 

 

Share Button
Be Sociable, Share!

Uniforme medicale personalizate, la preturi de producator, pe Dispo Trading

 

Magazinul online Dispo Trading, adresat persoanelor juridice, este un importator si comerciant important de articole de unica folosinta, si producator de uniforme medici, uniforme de lucru si echipamente de protectie, dar și produse de curățenie profesionale.

 

Cu produse indispensabile în industria alimentară și în domeniul medical, Dispo Trading înglobează mai multe tipuri de echipamente medicale, acestea numărându-se printre cele mai căutate articole din magazinul online. Cum resursele de mănuși de unică folosință, halate de unică folosință, măști chirurgicale, role medicale, saboți medicali și mănuși de examinare nu trebuie să lipsească niciodată din spitale sau clinici medicale, Dispo Trading prezintă o ofertă bogată cu produse superioare din punct de vedere al calității. Articolele produse de Dispo Trading sunt vandute sub marca Missena, înregistrata la OSIM, iar calitatea lor este atestata de certificate ISO 9001, CE, detinand si alte certificari de conformitate.

 

Gama de uniforme medicale din portofoliul Dispo Trading este realizata din materiale rezistente, aceste articole jucand un rol important in sanatatea pacientilor si a personalului. Folosirea unei uniforme medicale scade riscul transmiterii microbilor, scazand riscul propagarii bolilor.

 

Seria de uniforme medicale Dispo Trading poate fi personalizata dupa preferinte, fiind imprimate, la cerere, prin intermediul unei forme colaboratoare, cu denumirea clinicii sau a spitalului, numele sau functia. Aceste uniforme medicale sunt disponibile in mai multe modele, atat pentru femei, cat si pentru barbati, in diverse culori, si pot fi alese pentru anotimpul cald – cu maneca scurta, dar si pentru anotimpul rece.

 

Articolele Dispo Trading se vand la pret de producator.

 

Pentru mai multe detalii despre produsele Missena, dar si cele provenite de la producatori externi, despre calitatea acestora si despre pret, accesati site-ul oficial al magazinului online Dispo Trading.

 

 

Share Button
Be Sociable, Share!

Influenta costumelor pentru asistenti medicali asupra celor care le poarta, dar si asupra pacientilor

 

In multe cazuri, vestimentatia are o influenta majora asupra individului, modelandu-l din mai multe puncte de vedere – hainele pot influenta dispozitia unei persoane, etica profesionala sau cursul profesional. Vorbim, asadar, despre vestimentatie la locul de munca, mai exact in domeniul medical. In ceea ce priveste vestimentatia medicilor, dar mai ales a asistentilor medicali, lucrurile par simple, intrucat acestia au, de obicei, uniforme medicale prestabilite: tinuta doctorilor este completata de halate medicale, in timp ce asistentii poarta, de obicei, costume asistent medical.

 

Atunci cand vorbim despre costume asistent medical – un statut dobandit odata cu vestimentatia medicala specifica, cunostintele de rigoare, dar si caracteristici precum empatie, profesionalism si dedicare, apare inevitabil in discutie imaginea unui asistent medical. Aceasta trebuie sa ateste cunostinte stiintifice solide, dar si capacitatea de a intelege pacientul, un costum asistent medical devenind astfel un simbol pentru atentie, indemanare si disponibilitate.

 

Un costum asistent medical ar trebui sa reprezinte pentru persoanele care lucreaza in domeniu o motivatie de dezvoltare personala si profesionala aducatoare de beneficii si multumiri. Imbracarea unor costume asistent medical trebuie sa vina la pachet cu dorinta de a milita pentru sanatate, de a ajuta si servi bolnavii, dar si de autodepasire.

Influenta unui costum asistent medical in relatia cu pacientul

 

Pe langa faptul ca un costum asistent medical poate avea un rol motivational purtatorului, acesta inspira incredere pacientului, fiind o tinuta oficiala, care denota profesionalism. Atunci cand acesta din urma este tratat de o persoana care poarta un costum asistent medical, ii incredinteaza asistentului grija sanatatii sale.

 

Vorbind despre beneficiile practice, nu doar despre cele psihologice, trebuie sa amintim rolul pe care il joaca un costum asistent medical in ceea ce priveste igiena. Fie ca este vorba despre o clinica medicala sau despre un spital, igienta este importanta atat in sanatatea pacientilor, cat si cand vine vorba de angajati. Aceste costume pentru asistenti medicali scad riscul raspandirii microbilor si al agravarii starii pacientilor fiind, alaturi de obiectele de unica folosinta, indispensabile in domeniul medical.

 

Costumele medicale trebuie sa se adapteze purtatorului, dar si institutiei, astfel ca propunerile de costume asistenti din portofoliul nostru pot fi personalizate – pot avea culori si modele diferite, fiind disponibile, de asemenea, pentru ambele sexe si, mai mult decat atat, pot fi imprimate cu denumirea clinicii sau a spitalului, cu numele sau functia angajatului sau alte detalii. Este recomandat ca aceste costume pentru asistenti medicali sa fie potrivite atat pentru vara, cat si pentru iarna. De aceea, propunerile noastre includ atat versiuni cu maneca scurta, pentru vara, cat si versiuni cu maneca lunga, pentru iarna. Rezistenta este o caracteristica importanta, iar costumele pentru asistenti medicali Dispo Trading sunt realizate din tercot de calitate superioara.

 

Achizitionarea unor astfel de costume asistenti medicali este, asadar, foarte importanta pentru o buna desfasurare a profesiei, atat pentru psihicul angajatului, cat si pentru raspunsul pacientului, influentand increderea acordata personalului si institutiei, dar mai ales pentru sanatatea partilor implicate.

 

Share Button
Be Sociable, Share!

Cele mai importante 11 norme de igiena in industria alimentara

FOTO webstaurantstore.com

 

Igiena este deosebit de importanta in orice domeniu, cu pregadere insa in domeniul alimentar – in lipsa ei, starea de sanatate a consumatorilor este in pericol. Normele de igiena in domeniul alimentar au rolul de a preveni imbolnavirile, de a scadea mortalitatea si morbiditatea, de a promova sanatatea si, in general, de a proveni durata de viata a consumatorilor.

 

 

Respectarea normelor de igiena in industria alimentara este esentiala pentru siguranta consumatorilor, dar si a celor care lucreaza in domeniu. Acestea se aplica tuturor unitatilor alimentare care produc, prelucreaza, servesc, depoziteaza, transporta si desfac alimente. Care sunt principalele reguli de igiena pe care cei care activeaza in industria alimentara trebuie sa le indeplineasca? Aflati in cele ce urmeaza:

 

 1. Spatiile cu profil alimentar trebuie sa foloseasca permanent apa potabila, rece si calda. In cazul unitatilor alimentare care folosesc surse proprii de apa potabila, de exemplu fantani, acestea trebuie sa asigure un control sanitar surselor si apei utilizate.
 2. Toate rezidurile solide si resturile alimentare lichide vor fi sigilate etans in recipiente rezistente si usor de spala sau dezinfectat. Acestea trebuie depozitate in spatii special amenajate, dezinfectate la randul lor. Pentru curatarea eficienta a acestora pot fi folositi detergenti dezinfectanti de la Misena, special creati pentru industria alimentara.
 3. Recipientele de colectare si spatiile de depozitare trebuie mentinute curate, asa ca rezidurile vor fi aruncate inainte sa depaseasca capacitatea de depozitare sau sa intre in descompunere.
 4. Mobilierul si utilajele din unitatile alimentare trebuie sa fie rezistente si usor de curatat. De asemenea, este important sa nu afecteze proprietatile alimentelor cu care vin in contact.
 5. Toate unitatile alimentare trebuie sa fie dotate cu suficiente spatii de depozitare pentru produselor finite si semifabricate, a materiilor prime si auxiliare, precum si a ambalajelor – nu trebuie sa se permita degradarea, impurificarea sau contaminarea alimentelor.
 6. Materiile prime, semifabricate si finite usor alterabile vor fi depozitate in spatii frigorifice, compartimentate, astfel incat sa fie tinute separat unele de celelalte – cele care emana mirosuri specifice de cele care imprumuta mirosuri.
 7. Spatiile destinate depozitarii alimentelor vor fi pastrate permanent in stare de curatenie – trebuie sa fie curatate reparate, dezinsectizate si deratizate periodic. Toate unitatile alimentare trebuie sa fie dotate si aprovizionate cu cantitati suficiente de materiale pentru intretinerea igienica – spalare si dezinfectare. Produsele Misena, din gama noastra, special realizate pentru industria alimentara, sunt indispensabile. De la saci menajeri, la detergenti speciali, sapun lichid si lavete, in portofoliul nostru se gasesc produse de o calitate ireprosabila, marca Misena fiind marca integistrata la OSIM. Calitatea produselor este atestata de certificatele ISO 9001, certificatele CE si alte certificari de calitate si conformitate.
 8. Personalul va purta echipament sanitar de protectie, dar si de unica folosinta unde este cazul. Pe site-ul nostru se gasesc manusi, botosi, sorturi, masti, acoperitori sa cizme si bonete de unica folosinta. Echipamentul de baza va fi depozitat in spatii speciale, izolate, in timp ce articolele de unica folosinta vor fi aruncate dupa fiecare folosire.
 9. Pentru asigurarea conditiilor igienice intr-un restaurant, de pilda, sau intr-o cantina, unitatile vor avea urmatoarele spatii: sala de mese, spatii de preparare a mancarurilor, spatii de pastrare a alimentelor si anexe social sanitare.
 10. Preparatele finite si cele care se consuma fara prelucrare termica vor fi pastrate separat de carne, peste sau de preparatele crude din carne, cum este carnea tocata. Painea, chiflele si cornurile se vor pastra in cosuri de rachita sau in navete, acoperite, la adapost de praf si insecte – este interzisa pastrarea pe podele.
 11. Vesela trebuie curatata eficient, cu detergenti si bureti speciali. Atat produsele de curatenie, cat si vesela curata trebuie depozitate in locuri specifice, delimitate si curatate.
Share Button
Be Sociable, Share!