chipamente-de-protectie-pentru-angajati

5 aspecte care denota grija pentru protectia si sanatatea angajatului

Sursa foto: Pexels.com

 

Rolul important pe care angajatii il au, precum si motivarea acestora sunt aspecte tot mai mult constientizate. Obiectivele si cifrele planificate sunt lucruri posibile datorita oamenilor din organizatie care au abilitatile si cunostintele necesare. Angajatorii au insa responsabilitatea de a lua in vizor toate masurile pentru protectia si sanatatea salariatilor, astfel incat acestia sa isi desfasoare activitatea intr-un mediu de lucru sigur si sanatos.

 

Reguli de luat in considerare pentru protectia si sanatatea angajatului

 

  1. Informare si instruire

Angajatul are nevoie, inainte de toate, de informatie. El trebuie sa cunoasca riscurile de accidentare, utilizarea echipamentului si dispozitivelor de protectie sau cum poate interveni in caz de prim ajutor sau evacuare. Demonstratiile practice si testarea ulterioara a cunostintelor angajatului conduc la o instruire completa. Desigur, fiecare salariat este necesar sa dispuna de informatii specifice, adaptate activitatilor si conditiilor sale de munca.

 

  1. Echipamentul de protectie adecvat

Angajatii trebuie protejati de conditiile meteorologice si de riscurile prezente la locul unde lucreaza. Exista articole de protectie pentru cap, pentru maini sau pentru picioare, pentru ochi sau auz s.a. De luat in considerare este calitatea materialului din care este confectionat echipamentul de protectie. Pentru ca este folosit in conditii cu risc ridicat, este recomandat sa nu se faca compromisuri in momentul achizitionarii. Urmarirea recomandarilor si instructiunilor de alegere a echipamentului de lucru este un prim pas important.

 

  1. Igiena la locul de munca

Angajatorul are obligatia de a pune la dispozitie gratuit produsele igienico-sanitare necesare personalului. Trusa sanitara de prim ajutor este recomandata si se intalneste in dotarea unitatilor industriale, de comert, invatamant sau culturale si recreative. Igiena la locul de munca implica o curatenie riguroasa care sa distruga microbii. Se utilizeaza obligatoriu produse de curatenie specifice. Pentru ca substantele folosite pot afecta pielea, este necesar sa fie puse la dispozitie manusile de menaj care au rol de a oferi protectie sporita.

 

  1. Folosirea produselor de unica folosinta

Este necesar ca angajatii sa aiba o igiena adecvata (ex.: spalarea frecventa a mainilor in lucrul cu substantele toxice) si sa poarte echipamentul de lucru necesar (ex.: halat, boneta). Utilizarea produselor de unica folosinta conduce la o igiena sporita, manusile, mastile, papucii fiind doar cateva dintre produsele de unica folosinta indispensabile.

 

  1. Evaluarea periodica a echipamentelor de protectie

Paza buna trece primejdia rea. In timp, echipamentele de lucru se uzeaza, se invechesc. Astfel, devine necesar a cunoaste cand trebuie schimbat echipamentul de protectie. Manusile fac parte din categoria articolelor care sunt folosite des, deci de cele mai multe ori sunt primele care se schimba. In momentul cand sunt depistate deficiente, acestea se repara sau se inlocuieste echipamentul inainte de a fi din nou folosit. Foarte important este si un mod corect de depozitare al echipamentului individual de protectie.

Dispo Trading pune la dispozitie gama completa de articole pentru protectia si sanatatea angajatilor.

Share Button
Be Sociable, Share!