Echipamentul de protectie pentru ochi la locul de munca

 

Echipamentul de protectie la locul de munca cuprinde, in functie de conditiile de lucru, atat haine si incaltaminte specifice, cat si aparatoare pentru fata si pentru ochi.

 

Ochii sunt cea mai sensibila parte a corpului si cei mai expusi la diversi factori si conditii de mediu. Din acest motiv, ei au nevoie de o ingrijire mai atenta si o protectie mai mare.

 

Stabilirea tipului de ochelari necesari se face in urma identificarii pericolelor care pot ataca ochii: lovire (impactul cu particule din aer sau explozii) si stropire (improscare cu lichide calde, reci si toxice sau praf).

 

Ce ochelari alegem in functie de impact?

  1. Pentru pericolul de lovire

Ochelari de protectie cu aerisire directa: au rama din plastic moale si lentila din policarbonat transparent. Se pot purta peste ochelarii de vedere; ofera protectie laterala si frontala a ochilor impotriva lovirii de catre particule cu masa mare sau cele lansate cu viteza mica. De asemenea, asigura protectie la scantei si pulberi, in urma pilirii la polizor.

  1. Pentru pericolul de stropire

–          Ochelari pentru protectie cu banda elastica: au vedere panoramica, cu lentile din policarbonat transparent si sunt cei mai recomandati pentru un mediu de lucru periculos. Se fixeaza pe cap prin banda elastica, ofera ventilatie indirecta si protectie eficienta impotriva stropilor de substante lichide. De asemenea, pot fi purtati peste ochelarii de vedere.

–          Ochelarii de protectie: ofera o buna vizibilitate prin lentilele sale usoare. Sunt comozi la purtare si protejeaza ochii de stropii substantelor periculoase.

–          Ochelari pentru protectie transparenti: au rama din plastic moale, ceea ce ii face usor purtabili. Datorita modelului, ochelarii ofera siguranta si in lateral, aparand ochiul si permitand desfasurarea in siguranta a lucrului.

 

Pe Dispotrading.ro poti gasi o gama variata de elemente vestimentare de protectie la locul de munca. Opteaza pentru cele mai potrivite piese in functie de activitatea pe care o desfasori.

Share Button
Be Sociable, Share!