utilizarea-manusilor-de-unica-folosinta-din-nitril

Ghid de utilizare a manusilor de unica folosinta din nitril

 

 

Sursa foto: www.superiorglove.com

 

Indiferent ca lucrezi in medicina, prelucrarea alimentelor, automobile sau arta corporala, sunt necesare manusi de unica folosinta. Dar, doar pentru ca sunt de unica folosinta, multe persoane nu iau in considerare calitatea produselor de unica folosinta si, mai ales, nu acorda importanta compozitiei din manusi.

 

Mai jos, am facut o prezentare succinta a manusilor de unica folosinta din nitril, ceea ce te va ajuta sa alegi cu mai multa usurinta produsele.

 

Ce este Nitrilul?

 

Nitrilul este astazi materialul preferat pentru fabricarea manusilor de unica folosinta. Principalul motiv este acela ca, spre deosebire de latex, care este un cauciuc natural, nitrilul este sintetic si nu provoaca reactii alergice.

 

Exista foarte multe persoane care au alergie la latex din cauciuc natural. Cu toate acestea, numarul acestora creste printre cei care au expunere regulata la produsele din latex, plangerea venind, de cele mai multe ori, din raportarile persoanelor care lucreaza in domeniul medical.

 

Manusile de unica folosinta medicale si industriale: care este diferenta?

 

Alegerea propice a manusilor de nitril de unica folosinta depinde si de domeniul de activitate. Cele doua categorii principale de manusi de nitril sunt pretabile atat pentru sectorul industrial, cat si pentru cel medical.

 

Manusile de nitril pentru sectorul industrial:

 

Manusile industriale de nitril sunt cele mai potrivite pentru domeniul in care se implica manipularea substantelor chimice si a solventilor. Industriile care ar folosi acest tip de manusi de nitril sunt serviciile auto si sectorul alimentar.

 

Impreuna cu rezistenta chimica, o caracteristica importanta a manusilor industriale, manusile trebuie sa aiba si un nivel ridicat de rezistenta la intepare. In timp ce industriile precum serviciile alimentare au cerinte specifice pe care manusile trebuie sa le indeplineasca, manusile fabricate pentru sectorul industrial nu sunt la fel de stricte ca cele medicale.

 

Manusile de nitril pentru sectorul medical:

 

Manusile de nitral medicale sunt folosite in zonele in care exista riscul de a intra in contact cu agentii patogeni din sange sau cu alti contaminanti proveniti din mediul extern. Cunoscute sub numele de manusi de examinare, manusile medicale sunt folosite in spitale, laboratoare, spatii de curatenie si cabinete stomatologice.

 

Deoarece riscurile sunt mai ridicate, manusile medicale sunt testate riguros si respecta instructiunile specificate in directivele europene de profil.

 

Cum sunt fabricate manusile din nitril?

Nitrilul, cunoscut sub denumirea de cauciuc butadienacrilonitrilic, este un copolimer derivat prin copolimerizarea butadienului si acrilonitrilului. Aceste molecule ofera doua avantaje specifice manusilor de nitril:

  1. Acrilonitrilul imbunatateste rezistenta chimica;
  2. Butadiena creeaza flexibilitate si rezistenta la rupere;

 

Odata ce materialul sintetic a fost creat, este trimis catre fabrica, pentru a incepe procesul de fabricare a manusilor de nitril propriuzise. Totodata, acestea sunt testate si verificate, pentru a respecta pas cu pas fiecare aspect cu privire la rezistenta si protectie.

Dispotrading ofera o gama variata de produse de unica folosinta, printre care si o gama variata de modele si culori pentru manusile de unica folosinta de nitril potrivite pentru industriile in care lucrati. Pe langa manusile din nitril, in catalog poti gasi pana la peste 5 tipuri de astfel de echipamente pentru protectia mainilor: manusi latex, manusi vinil, manusi polietilena etc.

Share Button
Be Sociable, Share!