uniforme medicale

Cele mai importante accesorii pentru uniformele medicale utilizate in spitale si clinici

Atat medicii chirurgi cat si asistentele sau personalul care lucreaza in receptia spitalelor si a clinicilor, trebuie sa poarte uniforme medicale speciale, in timpul programului de lucru. Acestea sunt necesare pentru siguranta lor proprie si a pacientilor cu care acestia interactioneaza.  Acest fapt se datoreaza riscului sporit de infestare cu bacterii, in cadrul mediului de lucru specific spitalelor. Din acest motiv, cele mai bune uniforme medicale sunt confectionate din materiale care impiedica patrunderea bacteriilor in corp. Iata care sunt cele mai importante accesorii pentru echipamentele medicale si criteriile de selectie a acestora!

 

CUPRINS

Halate medicale – Cum le alegem si ce beneficii ofera

Manusi chirurgicale si de examinare – Criterii de selectie

Papuci medicinali pentru spitale si clinici

 

Halate medicale – Cum le alegem si ce beneficii ofera

Halatele medicale, de unica folosinta, trebuie sa fie alese astfel incat sa asigure un grad maxim de confort, in timpul purtarii. Dat fiind faptul ca medicii chirurgi pot petrece cateva ore in sala de operatii, acestia au nevoie de uniforme medicale rezistente, durabile și care sa asigure un raport optim de calitate.

 • Cele mai bune halate medicale sunt confectionate din materiale de cea mai buna calitate, acoperite de un strat de propilena.

 • Densitatea stratului de material folosit pentru producerea acestor accesorii de unica folosinta difera in functie de durata de utilizare prevazuta pentru acestea.

Materialul cu densitate de 25,0 g/mp este cel mai frecvent utilizat pentru halatele chirurgicale.

 

 • Aceste obiecte vestimentare destinate mediilor sterile, din domeniul medical, asigura un grad sporit de protectie, impotriva contaminarii si a umiditatii.

halate medicale

Manusi chirurgicale si de examinare – Criterii de selectie

Manusile chirugicale si cele de examinare, de unica folosinta, sunt necesare personalului medical, pentru a asigura propria lor protectie si cea a pacientilor, impotriva infestarii cu bacterii sau microbi.

 

In plus, cele mai bune produse din aceasta categorie, sunt special confectionate, pentru a oferi protectie suplimentara, impotriva substantelor chimice, specifice acestor medii de lucru.

 

 • Manusile de examinare, confectionate din latex, asigura protectie naturala impotriva substantelor chimice, fara a afecta dexteritatea sau simtul tactil al utilizatorilor.

 • Cele mai bune manusi din latex sunt confectionate din cauciuc natural, care asigura mularea perfecta a acestora pe maini, eliminand riscul de alunecare.

 

 • Manusile de examinare din latex sunt rezistente la perforare si asigura elasticitate sporita, in timpul purtarii.

 • Persoanele alergice la latex pot include in uniforma lor medicala manusi de examinare, confectionate din nitril. Desi sunt mai putin flexibile decat cele din latex, acestea asigura un grad sporit de rezistenta chimica.

 • Manusile medicale, din nitril asigura si un grad sporit de rezistenta la perforare, in timp ce actioneaza ca si bariera de protectie eficienta,  impotriva infestarii cu bacterii.

 

manusi de examinare

 

Papuci medicinali pentru spitale si clinici

Orice cadru medical, de la medicii chirurgi la cei care examineaza pacienti si pana la asistente si infirmiere, trebuie sa poarte uniforma medicala recomandata, in cazul acestor medii de lucru. Papucii medicinali reprezinta un accesoriu de baza al echipamentelor medicale, utilizate in spitale si clinici.

 

Iata cum puteti recunoaste cei mai buni papuci medicinali!

 

 • Dat fiind faptul ca majoritatea cadrelor medicale petrec numeroase ore in picioare, confortul reprezinta principala caracteristica pe care papucii medicinali trebuie sa o asigure. Acestia au un design specific, menit sa asigure confortul necesar utilizatorilor, in timpul purtarii.
 • Acest tip de incaltaminte trebuie sa protejeze corespunzator picioarele, indiferent de durata de utilizare. Cei mai buni papuci medicinali sunt cei confectionati din piele perforata, care asigura rezistenta sporita, pe termen lung.

 • Papucii medicinali cu fete captusite si talpa antiaderenta asigura un confort sporit, in timpul purtarii.

 

Persoanele care lucreaza in spitale si clinici medicale au nevoie de uniforme de calitate, care sa le asigure protectia necesara, impotriva bacteriilor si pe care sa le poata purta confortabil, indiferent de durata programului de lucru. Halatele medicale, acoperite de un strat de propilena, manusile de unica folosinta din latex sau nitril si papucii medicinali din piele perforata, reprezinta 3 accesorii de baza ale celor mai bune uniforme medicale.

Share Button
Manusi de protectie

Manusi de protectie din latex sau vinil – Care sunt cele mai potrivite si in ce situatii?

 

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/person-in-white-hand-gloves-writing-on-white-paper-207601/

 

Utilizarea manusilor de unica folosinta, reprezinta cea mai raspandita metoda de asigurare a protectiei mainilor. Acest fapt se datorează preturilor rezonabile ale acestor accesorii si multitudinii de situatii in care acestea pot fi utilizate. Cele mai bune manusi de protectie sunt usor de purtat, întrucat se muleaza perfect pe maini. In plus, acestea reduc considerabil riscul de aparitie a accidentelor.

 

Mai mult decat atat, aceste accesorii practice asigura o protectie eficienta a mainilor, indiferent de factorii externi cu care va confruntati. Iata care sunt cele mai populare tipuri de manusi de protectie, de unica folosinta si situatiile in care este recomandat sa le utilizati.

 

CUPRINS

Manusi de protectie din latex

Manusi din latex pudrate sau nepudrate

Manusi din latex pentru menaj

Manusi de unica folosinta din vinil

Manusi din vinil, pentru persoane care sufera de alergii

 

Manusi de protectie din latex

Manusile de protectie, confectionate din latex, sunt de unica folosinta, fiind disponibile într-o varietate de modele si culori. Acestea pot fi utilizate ca si manusi de examinare, in domeniul medical, pentru asigurarea igienei necesare persoanelor care activeaza in domeniul cosmetic sau a celor din industria alimentara.

 

 • Cele mai bune manusi din latex, care au certificare ISO9001, asigura contactul sigur cu alimentele, necesar sectorului alimentar.
 • In plus, producatorii specializati in confectionarea si comercializarea acestor produse, asigura calitatea lor superioara, mizand pe gradul maxim de protectie a mainilor si pe confortul sporit al utilizatorilor.
 • Manusile din latex natural reprezinta varianta ideala intrucat sunt moi, usor de manevrat si reduc la minimum riscul de accidente, intrucat nu aluneca, in timpul purtarii.

 

manusi din latex

 

Manusi din latex pudrate sau nepudrate

 • Manusile din latex pot fi pudrate cu menta sau amidon de porumb, fiind varianta ideala pentru persoanele care activeaza in sectorul alimentar sau in domeniul stomatologiei.
 • Cele nepudrate sunt recomandate in special utilizatorilor care se confrunta cu simptomele neplacute ale diverselor alergii. Acestea vor asigura gradul de protectie necesar, impotriva substantelor nedorite.

 

Manusi din latex pentru menaj

Exista si manusi din latex destinate activitatilor de menaj.

 • Cele mai bune produse din aceasta categorie sunt cele captusite cu un strat fin de bumbac,  intrucat acestea reduc riscul de aparitie a alergiilor si au capacitatea de a absorbi transpiratia.
 • In plus, aceste manusi de protectie asigura un grad sporit de rezistenta. Aceasta caracteristica le transforma in varianta optima pentru cei care trebuie sa isi protejeze mainile de actiunea nefasta a substantelor chimice, utilizate in timpul activitatilor de menaj.

 

Manusi de unica folosinta din vinil

Manusile de unica folosinta, din vinil, sunt recomandate persoanelor care activeaza in domenii in care manevrarea substantelor chimice este necesara. Utilizate frecvent in sectorul alimentar, aceste accesorii de protectie a mainilor sunt usor de utilizat si nu produc disconfort, in momentul manipularii alimentelor.

 

 • Manusile din vinil pot fi utilizate si in cadrul cabinetelor medicale, atunci cand desfasurati diverse activitati in bucatarie sau atunci cand lucrati in gradina.
 • Un avantaj important al acestor accesorii de protectie a mainilor este reprezentat de pretul  lor rezonabil.

 

manusi din vinil

Manusi din vinil, pentru persoane care sufera de alergii

Persoanele alergice la latex pot opta pentru varianta manusilor de protectie din vinil, care asigura o bariera superioara de protectie a bunurilor manevrate si a corpului. Magazinele specializate in comercializarea acestor produse pun la dispozitie manusi de unica folosinta din vinil, transparente sau colorate.

 

 • In cazul in care intentionati sa le utilizati in sectorul alimentar, este recomandat sa optati pentru  manusile de protectie din vinil, care au certificare pentru contact cu produsele alimentare.

 

Acum ca ati descoperit principalele caracteristici si avantaje ale manusilor de protectie din latex si vinil, puteti opta pentru produsele potrivite nevoilor voastr

Share Button
manusi chirurgicale si examinare

Manusi chirurgicale si de examinare – Cum alegem produsele potrivite?

 

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/doctor-op-medical-func%C5%A3ionarea-2722941/

 

CUPRINS

Manusi de examinare pentru domeniul medical

Avantajele celor mai bune manusi din latex pentru examinare

Manusi din nitril pentru sectorul medical

Manusi din vinil pentru examinare

Manusi chirurgicale si de examinare: Latex, nitril sau vinil?

 

Cele mai bune manusi chirurgicale sau de examinare sunt esentiale pentru domeniul medical. Atat pacientii cat si medicii trebuie sa beneficieze de protectia necesara in timpul consultului medical si al interventiilor chirurgicale efectuate.

 

Cele mai bune manusi de unica folosinta, create special pentru domeniul medical, protejeaza cadrele medicale si pacientii de bacterii si microbi. In plus, cele mai eficiente manusi chirurgicale asigura si un grad sporit de protectie impotriva substantelor chimice cu care se lucreaza in cadrul institutiilor medicale.

 

Iata ce trebuie sa stiti  pentru a alege cele mai bune manusi de unica folosinta, utilizate in domeniul medical, in diverse scopuri.

 

 

manusi chirurgicale

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/seringa-manusa-medicale-s%C3%A2nge-1291129/

Manusi de examinare pentru domeniul medical

Domeniul medical este unul in care protectia pacientilor si a cadrelor medicale este pe primul loc. Pentru aceasta, trebuie sa fie alese cele mai bune echipamente de protectie . Din cadrul acestora, fac parte si cele mai bune manusi chirurgicale si de examinare din latex sau nitril, care ofera performanta sporita si un grad optim de protectie in diverse situatii.

 

Avantajele celor mai bune manusi din latex pentru examinare

Manusile din latex, de unica folosinta, sunt cea mai frecventa alegere in sectorul medical. Acestea ofera in mod natural rezistenta chimica, asigura dexteritatea necesara si nu afecteaza simtul tactil. Iata principalele avantaje ale celor mai bune manusi chirurgicale sau de examinare, confectionate din latex.

 

 • Confort si dexteritate – Manusile din latex sunt confectionate din cauciuc natural, fiind biodegradabile. Datorita materialului din care sunt confectionate, acestea se muleaza foarte bine pe maini, asigurand o buna dexteritate.
 • Sensibilitate tactila – Medicii si asistentele trebuie sa manipuleze obiecte de dimensiuni reduse in anumite situatii sau sa ajunga in zone greu accesibile. Astfel, acestia au nevoie de manusi de examinare care sa nu le afecteze simtul tactil. Cele din latex reprezinta cea mai buna varianta pentru indeplinirea acestui scop.
 • Rezistenta la perforare – Echipamentele de unica folosinta utilizate in domeniul medical precum manusile chirurgicale si cele de examinare trebuie sa  asigure rezistenta sporita la perforare. Cele din latex asigura un grad bun de rezistenta la perforare.

 

 

 • Fixare si elasticitate – Manusile din latex utilizate in domeniul medical sunt caracterizate de un grad de elasticitate sporit, luand forma mainii utilizatorului. Astfel, acestea se fixeaza foarte bine, evitand aparitia riscului de accidentare sau de rupere in timpul utilizarii.

 

 

 • Bariera de protectie – Cele mai bune manusi din latex destinate utilizarii chirurgicale sau pentru examinarea pacientilor, asigura o bariera de protectie necesara impotriva riscului de aparitie a infectiilor.

 

 • Rezistenta sporita la strapungere – Manusile din latex asigura o rezistenta sporita la strapungere, facand fata contactului cu obiecte ascutite, utilizate in timpul interventiilor chirurgicale.

 

 • Protectie chimica – Manusile de unica folosinta, din latex, asigura si o buna rezistenta chimica, asigurand protectia necesara impotriva unei game extinse de substante chimice.

manusi din latex

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/doctor-chirurgul-manusa-chirurgie-3794591/

 

Manusi din nitril pentru sectorul medical

Unul dintre dezavantajele latexului este reprezentat de posibilitatea dezvoltarii anumitor alergii la acest material. In situatiile extreme in care acest lucru se intampla, se poate apela la manusi din latex nepudrate sau la cele mai bune manusi din nitril. Acestea prezinta un grad de elasticitate apropiat de cel al manusilor din latex.

 

In plus, manusile din nitril asigura o rezistenta chimica si de perforare superioara celor din latex. Acestea asigura cel mai bun grad de protectie in cazul examinarilor medicale. In schimb, acestea sunt mai putin flexibile decat manusile din latex.

 

Manusi din vinil pentru examinare

O alta varianta de produse de unica folosinta utilizate in domeniul medical este reprezentata de manusile din vinil. Acestea sunt utilizate pe scara redusa, de regula in cadrul activitatilor medicale de rutina. Acestea asigura protectie limitata in comparatie cu manusile din latex sau cele din nitril, insa pot fi utilizate in diverse situatii de rutina, in care riscurile sunt considerabil reduse.

 

Manusi chirurgicale si de examinare: Latex, nitril sau vinil?

Pentru a avea o imagine mai clara a avantajelor oferite de fiecare dintre aceste tipuri de manusi de unica folosinta, utilizate in sectorul medical, iata o ierarhie a acestora. Aceasta a fost realizata in functie de beneficiile pe care aceste tipuri de manusi de examinare le ofera:

 

Caracteristici Manusi din latex Manusi din nitril Manusi din vinil
Sensibilitate tactila ***** *** *
Flexibilitate si elasticitate ***** *** **
Protectie impotriva infectiilor **** ***** *
Rezistenta la perforare ***** ***** *
Rezistenta chimica ***** ***** *
Pret *** **** *****

manusi examinare

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/person-getting-his-blood-check-1350560/

 

Analizand aceste proprietati, putem concluziona ca manusile din latex si cele din nitril sunt cele mai recomandate pentru utilizarea in domeniul medical. Cele din vinil pot fi la randul lor utilizate, insa pe scara redusa si in situatii de rutina, in care riscurile sunt considerabil mai mici.

 

Share Button

Ingrijirea mainilor: 5 recomandari de care sa tii cont

Recomandari pentru ingrijirea mainilor

Sursa foto: https://pixabay.com/en/people-man-adult-hands-child-3120717/

 

Mainile tale pot sa strice prima impresie pe care i-o lasi unei persoane si, astfel, sa-ti afecteze relatiile sociale. Prin urmare, este foarte important sa ai la fel de mare grija de mainile tale ca in cazul celorlalte parti importante ale corpului tau. Mainile ingrijite sunt moi, catifelate si, mai important, extrem de sanatoase. Pe de alta parte, mainile ingrijite sunt uscate, crapate, arse, murdare si lovite. Daca vrei sa ai niste maini ingrijite, te sfatuim sa tii cont de recomandarile de mai jos.

 

Prima recomandare pentru ingrijirea mainilor: spala-te periodic

 

Cel mai bun lucru pe care il poti face daca vrei sa ai grija atat de mainile tale cat si de starea ta de sanatate este sa te speli pe maini de fiecare data cand este necesar. De asemenea, ar fi bine sa folosesti un sapun hidratant, nu unul care iti usuca pielea. Cauta sa cumperi un sapun care contine ulei de masline sau aloe vera, deoarece asa vei fi sigur (sau sigura) ca pielea mainilor tale nu se va usca.

 

A doua recomandare pentru ingrijirea mainilor: protejeaza-te de substantele chimice

 

Speli vasele manual, cu detergenti pe care ii gasesti in orice magazin? Daca asa stau lucrurile, ar fi bine sa intelegi ca detergentii respectivi de vase contin foarte multe substante chimice daunatoare pentru pielea mainilor tale. Prin urmare, daca vrei ca mainile tale sa nu aiba de suferit, ai de ales intre urmatoarele doua variante: continui sa speli vasele cu detergenti chimici, insa te protejezi cu ajutorul unor manusi de latex sau inlocuiesti produsele de curatat cu unele ecologice.

 

A treia recomandare pentru ingrijirea mainilor: da-te cu crema

 

Ungerea cu crema reprezinta o operatiune foarte importanta daca vrei sa ai niste maini frumoase si sanatoase. Ideal ar fi sa te dai cu crema de 5-6 ori pe zi, indiferent ca esti in concediu, la serviciu, in vizita la niste prieteni sau in propria locuinta. Este obligatoriu sa te dai cu crema dimineata, seara si in restul zilei. Ca sa alegi cremele potrivite pentru mainile tale, cel mai bine ar fi sa mergi la un dermatolog. Sau, daca ti se pare prea complicat, macar discuta cu un farmacist.

 

A patra recomandare pentru ingrijirea mainilor: fereste-te de rani

 

Este de dorit sa-ti protejezi mainile nu doar cand speli vasele, ci si cand faci diverse activitati prin curte, cum ar fi sapatul florilor, taiatul pomilor sau repararea masinii de tuns iarba. Asadar, cand ai parte de asemenea „activitati casnice”, poarta niste manusi rezistente, care sa te fereasca de lovituri, intepaturi si praf.

 

A cincea recomandare pentru ingrijirea mainilor: ai grija si de unghii

 

Ca sa iti ingrijesti mainile, cu adevarat, este necesar sa ai grija si de unghiile tale. Cum? In primul rand, sa le cureti foarte bine cand se murdaresc. Eventual cu o perie speciala pentru unghii. In al doilea rand, sa le tai cand cresc foarte mult. Unghiile mult prea lungi nu doar ca te vor incomoda in activitatile tale zilnice, dar vor atrage si atentia asupra ta. Nu intr-un mod pozitiv, bineinteles.

 

Share Button

Reguli de igiena: Ce sa faci daca vrei sa arati si sa te simti bine

 

reguli-de-igiena

Sursa foto: https://pixabay.com/en/toothbrush-toothpaste-bristles-3090010/

 

Igiena personala este esentiala daca vrei sa ai grija, cu adevarat, atat de sanatatea ta cat si de felul in care arati. Respectand cateva reguli de igiena nu doar ca tii departe de tine anumite boli, ci te simti mai curat (sau mai curata) si, de asemenea, mirosi mai bine. Igiena personala este extrem de importanta si daca vrei ca viata ta sociala sa nu aiba de suferit. Descopera, in continuare, cateva reguli de igiena personala pe care ar fi bine sa le respecti tot timpul, indiferent daca esti barbat sau femeie.

 

Spala-te pe dinti de doua ori pe zi

 

Una dintre cele mai importante reguli de igiena este urmatoarea: spala-te pe dinti de doua pe zi. Spalatul pe dinti indeparteaza resturile de mancare si bacteriile din gura si, de asemenea, te scapa de petele de pe dantura. Este obligatoriu sa te speli pe dinti dimineata si seara. Chiar daca alegi sa-ti cureti dantura cu o periuta manuala sau cu una electrica, ai grija sa te speli corect pe dinti. Spalatul corect presupune sa nu exagerezi cu pasta si, in plus, sa te speli, de fiecare data, 3-4 minute. Un spalat pe dinti care dureaza doar 30 sau 60 de secunde nu-ti foloseste aproape deloc. Daca vrei sa-ti cureti dintii atat cat trebuie, o solutie simpla la care poti apela ar fi sa te cronometrezi cateva zile, pana reusesti sa ajungi la 3-4 minute.

 

Poarta haine curate

 

De fiecare data cand iesi din casa ar trebui sa ai pe tine haine curate. Ca sa te asiguri ca hainele tale sunt proaspete mereu, ai grija sa le speli la timp. In cazul in care nu stiai, camasile, tricourile si piesele vestimentare din matase se spala dupa fiecare purtare. In ceea ce priveste blugii, ar fi bine daca i-ai spala dupa cinci purtari. La fel ca in cazul spalatului pe dinti, este capital cum iti cureti hainele. Daca vrei sa ai haine curate si sa te bucuri de ele pentru mult timp, cand le speli sorteaza-le in functie de culori si de temperatura. De asemenea, foloseste suficient detergent si, eventual, si un balsam de rufe.

 

Igienizeaza-ti locuinta

 

A treia regula de igiena pe care o avem pentru tine este sa-ti cureti, periodic, casa in care locuiesti. Adica sa pui aspiratorul, sa stergi praful, sa cureti gresia si faianta si sa speli chiuvetele si toaletele. Cand faci curatenie in casa, te sfatuim sa porti niste manusi de latex, astfel incat sa impiedici ca anumite substante periculoase sa intre in contact cu pielea de pe mainile tale. Ca sa te asiguri ca nu uiti sa cureti nicio zona importanta a casei tale, cel mai bine ar fi sa-ti intocmesti un plan de actiune. Planul de actiune ar fi indicat sa contina urmatoarele elemente:

– din ce incapere o sa incepi curatenia;

– ce ai de facut in fiecare camera;

– cat estimezi ca o dureze tot procesul;

– de ce ai nevoie ca sa cureti fiecare incapere;

Share Button