Manusile de unica folosinta si rolul utilizarii acestora

 

manusi-unica-folosinta

sursa: https://pixabay.com/en/blue-gloves-rubber-69152/

 
Tu stii cat este de importanta utilizarea manusilor de unica folosinta? Ei bine, manusile de unica folosinta au un rol esential atat pentru tine cat si pentru cei din jur. Indiferent ca lucrezi in domeniul medical, industrial sau zona de beauty, trebuie sa le folosesti pentru a te proteja de anumiti factori care iti pot influenta starea de sanatatea si nu numai.

Manusile de protectie au un rol foarte important in sarcinile de zi cu zi deoarece iti ofera confort si usurinta in activitatile intreprinse, pe langa propietatea initiala, cea de protectie.

O pereche de manusi de unica folosinta te va ajuta sa-ti mentii santatea in bune conditii, sa nu te contaminezi cu diverse substante sau bacterii la locul de munca.

De aceea, ele au un rol esential in utilizarea zilnica si trebuie folosite la fiecare operatiune intreprinsa. O pereche de manusi de protectie te va scapa de anumite boli care se pot lua foarte usor daca nu utilizezi aceste manusi de protectie.

Avand in vedere ca sectoarele de activitate sunt diverse, in functie de activitatea desfasurata ,exista modele diferite de manusi de unica folosinta. De aceea, alege gama corecta, sa fie potrivite pentru activiatea desfasurata de tine.

Categorii de manusi de protective

In functie de domeniul de activitate, manusile de unica folosinta  pot fi impartite in:

Manusile din latex

Acest tip de manusi sunt indispensabile persoanelor din domeniul medical si nu numai. Ele pot fi folosite pentru o vasta categorie de activitati industriale si domestice.

 

Astfel, manusile din latex sunt de mai multe tipuri:

1. Manusi din latex pudrate: acestea sunt de doua feluri: Manusi din latex pudrate cu amidon din porumb, se utilizeaza in industria alimentara si sunt certificate pentru a putea fi folosite in aceasta industrie. Al doilea fel de manusi, manusi pudrate cu menta, sunt folosite in special de catre medicii stomatologi. Aceste manusi ofera o combinatie perfecta intre protectie si confort. Sunt rezistente si de aceea reprezinta o bariera de protectie impotriva contaminarii.

2. Manusi din latex nepudrate: acestea sunt recomandate persoanelor alergice. Mai mult decat atat, pot fi folosite si de catre medici in situatiile cand au consultatii sau diverse examinari. Acestea ofera un grad ridicat de protectie impotriva bacteriilor.

3. Manusi din latex pentru menaj: sunt recomandate atunci cand se desfasoara activitati casnice si se interactioneaza cu anumiti detergenti,  microbi sau substante chimice. Acest tip de manusi te ajuta sa previi anumite leziuni la nivelul pielii.

 

Astfel, manusile din latex ofera:

  • siguranta
  • lejeritate in utilizare
  • se pot purta pentru o buna perioada de timp
  • se poate lucra eficient fara probleme legate de posibile infectii

Manusile din vinil

Manusile de acest tip reprezinta o alegere foarte buna daca lucrezi in domeniul alimentar, saloane de masaj, cabinete medicale, in gradina sau bucatarie. Acestea sunt pudrate pentru o fixare mai buna.

Manusile din vinil sunt ideale si pentru persoanele alergice la latex.

Manusile din nitril

Aceste manusi sunt confectionate din cauciuc sintetic si reprezinta solutia ideala pentru persoanele alergice la latex.

Acestea se pot folosi in domeniile in care pielea intra in contact direct cu pielea altor persoane, ca de exemplu: saloanele de infrumusetare si tatuaje. Ele sunt folosite pentru a impiedica aparitia anumitor boli de piele.

Manusile nu contin latex, sunt rezistente si pot fi folosite si pentru procedurile cu un termen lung de timp.

Astfel, pentru a te proteja de bacterii si de alti factori daunatori sanatatii, utilizeaza manusile potrivite pentru tine, solutii sunt.

 

Share Button

5 produse de unica folosinta de care ai nevoie

 

Sursa foto: https://cdn.pixabay.com/photo/2013/03/01/19/04/cone-88240_960_720.jpg

 

In anumite domenii de activitate echipamentele de unica folosinta sunt indispensabile, insa sunt situatii din viata de zi cu zi in care aceste echipamente sunt mai mult decat binevenite, fapt pentru care este important sa existe in gospodarie, un mic stoc de rezerva salvator. O serie de obiecte de unica folosinta sunt introduse in rutina zilnica, din pricina gradului ridicat de utilizare, acesta este si cazul manusilor care ofera protectie in realizarea a diferite activitati casnice, precum indepartarea prafului, curatarea geamurilor sau igienizarea obiectelor sanitare. Manusile de unica folosinta protejeaza pielea de solventii puternici; mastile sunt eficiente pentru ca impiedica patrunderea vaporilor toxici eliberati de produsele de curatenie, iar papucii de unica folosinta previn accidentarile produse de podeaua umeda, insa datorita dimensiunilor reduse sunt si foarte usor de introdus in bagajul de calatorie.

 

Iata o lista cu 5 produse de unica folosinta care pot fi de real ajutor in gospodarie.

Botosei de unica folosinta

Acestia sunt solutii salvatoare pentru situatiile urgente de ultim moment, cand telefonul, cheile sau alte accesorii importante sunt uitate in locuinta. Amplasati in zona de la intrare previn transportarea murdariei de pe incaltaminte in interiorul casei. In acest mod parchetul, podeaua si covoarele se pastreaza curate cu aspect proaspat. De altfel acesti botosei unica folosinta sunt cu adevarat utili in situatiile in care in locuinta se realizeaza lucrari de amenajare ce implica formarea de praf, particule de var si moloz. Protejeaza incaltamintea de murdarie si impiedica imprastierea reziduurilor provenite de la materialele de constructie.

Masti de unica folosinta

Ca si botoseii, si mastile de unica folosinta sunt utile in timpul lucrarilor de amenajare ce implica formarea particulelor de praf fin, pentru ca previn inhalarea acestora si protejeaza sistemul respirator. Aceste masti de unica folosinta pot fi utilizate in activitatile de curatenie obisnuite, impiedicand inhalarea gazelor si a stropilor rezultati in urma folosirii produselor de curatare. Sunt extrem de eficiente pentru ca multi dintre solventi contin clor si alte substante agresive pentru caile respiratorii.

Papuci de unica folosinta

Astfel de accesorii sunt cu adevarat eficiente in gospodarie, pentru ca au structura usoara si dimensiuni reduse. De cele mai multe ori acesti papuci de unica folosinta sunt utilizati in activitati de curatenie pentru ca sunt prevazuti cu talpi antiderapante ce impiedica alunecarea, insa dimensiunile reduse ii fac perfecti pentru zilele de relaxare la piscina, pot lua locul papucilor clasici in bagajul de vacanta si ofera confort ridicat.

Sorturi de unica folosinta

Aceste accesorii sunt cu adevarat apreciate de cei ce doresc sa petreaca timpul liber in bucatarie, incercand retete noi. Sunt la fel de eficiente ca modelele clasice, insa sunt mai practice pentru ca nu mai trebuie curatarea de murdaria persistenta produsa de fructe, legume, sosuri, sange s.a. Astfel de sorturi de unica folosinta, pot fi cu adevarat eficiente pentru ca impiedica patarea hainelor de grasime, sosuri, gemuri sau alte preparata.

Cearceafuri de unica folosinta

Protectia pieselor de mobilier duce la cresterea duratei de viata si utilizare de aceea este indicat sa fi folosite cu grija si protejate cand este necesar. Rama patului, salteaua relaxa si in multe cazuri lenjeriile care acopera patul trebuie sa fie ferite pentru a putea fi exploatate in siguranta. De aceea trebuie folosite si cearceafuri de unica folosinta, care sunt cu adevarat practice in situatiile in care se realizeaza mici retusuri, se inlocuiesc corpuri de mobilier sau se intreprind activitati de curatenie generala. Cearsafurile au dimensiuni generoase si pot oferi protectie ridicata in situatia in care se efectueaza operatiuni ce presupun formarea de murdarie si particule fine, insa sunt cu adevarat utile pentru cei ce au animale de companie, pe care le lasa nesupravegheate pe durata zilei. In astfel de cazuri parul prietenilor necuvantatori nu mai patrunde in asternuturi si nu mai pot disturba odihna.

Share Button
Manusi protectie

Mainile noastre au nevoie de protectie

Pentru a proteja mainile de murdarie si/sau substante care pot afecta pielea, acasa sau la locul de munca, se recomanda folosirea de manusi de protectie.

Din categoria echipamentelor de protectie fac parte si manusile de protectie, avand ca rol important protejarea mainilor de riscurile la care suntem expusi. Prin folosirea de manusi de protectie,  protejam in egala masura impotriva factorilor  externi periculosi: incheietura mainilor, palmele si degetele.

manusi protectie cerva

Sunt considerate eficiente acele manusi care, pe langa protectie, ofera utilizatorulului aderenta, dexteritate si sensibilitate tactila.
Asadar, calitatea unor manusi de protectie este determinata de:

  • rata de permeabilitate
  • coeficientul de degradare
  • potentiale puncte de ruptura

Rolul manusilor  de calitate este acela de a oferi utilizatorului confort si siguranta, ajutand-ul astfel sa-si duca munca la bun sfarsit.

 

Manusi de protectie generala: utilizate in general in orice domeniu de activitate pentru manipulare, protejand astfel mainile de substante nedorite si in special in domeniul alimentar pentru siguranta produsele manipulate.

manusi de protectie cerva

 

Manusi de protectie mecanica: utilizate in domenii cu risc ridicat de intepare, ruptura,  taiere, si abraziune.

manusi protectie mecanica

 

Manusi de protectie impotriva chimicalelor: utilizate la manipularea de substante chimice (acizi, baze, hidrocarburi, etc)  care pot penetra sau degrada manusa

manusi protectie chimica

 

Indiferent de domeniul in care activam, este important sa alegem manusile potrivite mainilor noastre. Este important ca manusile de protectie sa nu fie nici prea mari si nici prea mice, sa se potriveasca perfect oferind astfel confort sporit, dexteritate maxima si cresterea simtului  tactil.

Share Button
manusi-latex

Manusile din latex – o alegere igienica si ieftina

Sursa foto: unsplash.com

 

Exista domenii in care folosirea unor manusi din latex este obligatorie. Acestea sunt utilizate in special in domeniul medical si cel cosmetic, insa se recomanda folosirea lor in orice activitate care cere protejarea pielii sensibile a mainilor sau care implica murdarie.

Tipuri de manusi din latex

Manusile din latex sunt de mai multe tipuri:

–        Manusi din latex pudrate: acestea se gasesc in doua variante. Prima dintre acestea este cea cu amidon din porumb, care se folosesc inclusiv in industria alimentara. Ele sunt certificate pentru a fi folosite in contactul cu mancarea si au marcaj CE. A doua varianta de manusi din latex pudrate este cea cu menta, pe care le folosesc medicii stomatologi. Astfel, confortul pacientului este mai ridicat.

–        Manusi din latex nepudrate: acestea se folosesc, in special, de catre persoanele care au diferite alergii. Preponderent, acestea sunt folosite de catre personalul medical din spitale si cabinete la consultatii sau diferite activitati care necesita o protectie in fata factorilor nedoriti sau periculosi.

–        Manusi din latex pentru menaj: acestea sunt captusite cu un strat de bumbac, astfel incat transpiratia mainilor este absorbita, reducandu-se aparitia unei posibile alergii. Sunt ideale pentru a proteja pielea fina  a mainilor de actiunea degradanta a detergentilor, dar si pentru protectie impotriva microbilor si a substantelor chimice folosite la curatenie.

Avantajele folosirii manusilor din latex

Exista unele meserii, asa cum sunt cele medicale, in care folosirea unor manusi din latex este obligatorie. Deoarece igiena trebuie sa fie crescuta, in aceste medii se folosesc foarte multe seturi de manusi, ceea ce implica o atentie sporita asupra costurilor. Manusile ieftine se pot rupe si pot periclita sanatatea pacientilor sau a personalului, astfel incat este envoie sa se ia in considerare si calitatea acestora. Din fericire, exista oferte de manusi din latex care au un raport calitate – pret foarte bun.

Manusile din latex se pot folosi, de asemeni, in cazul menajului, de catre utilizatori casnici sau din domeniul curateniei. Contactul prelungit cu substantele de curatare raneste pielea, creand probleme nedorite. Folosirea manusilor, insa, asigura un grad de protectie ridicat, dar si un profesionalism mai bun.

Manusi din latex, nitril sau vinil?

Manusile din latex nu sunt singura optiune disponibila insa, cu siguranta, reprezinta cea mai buna alegere. Pe piata se mai gasesc si manusi din nitril si vinil.

Manusile din latex sunt fabricate din cauciuc natural. Acestea sunt si prietenoase cu mediul, fiind biodegradabile. Este, de departe, cel mai popular material folosit pentru acest produs. Daca nu aveti alergie la latex, acestea sunt varianta optima in ceea ce priveste raportul calitate – pret.

Manusile din nitril sunt facute din cauciuc sintetic si sunt o optiune buna pentru persoanele care prezinta alergie la latex. Au o rezistenta sporita la intepaturi si degradare.

Manusile din vinil se folosesc preponderent in industria alimentara, deoarece au un nivel ridicat de durabilitate. Au un pret mai mic, insa si o calitate a materialului mai mica.

Dintre aceste tipuri de manusi, cele din latex sunt preferate de catre cadrele medicale, precum stomatologii. Acest lucru se intampla deoarece sunt mai accesibile, sunt suficient de subtiri incat sa nu incomodeze si prezinta diferite aspecte care ofera anumite avantaje, asa cum sunt cele pudrate cu menta, ce ofera un confort sporit pacientilor. De asemeni, rezistenta lor ridicata le recomanda si in domeniul casnic.

 

O pereche de manusi din latex poate fi folosita intreaga zi, fara a provoca iritatii ale pielii. Folosinta lor lasa pielea catifelata, multumita pudrei aplicate, si fereste utilizatorul de contactul cu substante care l-ar putea rani sau cu microbi. Se recomanda ca acestea sa fie de unica folosinta, pentru a ridica gradul de siguranta pe care il ofera.

 

Share Button
halate-medicale

Cum a aparut uniforma medicala?

Foto: pixabay.com

 

Indiferent daca esti pacient sau medic, cu siguranta te-ai intrebat cel putin o data cum au aparut uniformele medicale si ce rol au ele de fapt. Desi sunt vazute ca o uniforma universala, putine persoane stiu cum au aparut mai exact halatele medicale si de ce le sunt impuse medicilor in zilele noastre.

Haletele medicale, mai exact halatele albe pe care le poarta cu mandrie medicii, au o istorie de peste 100 de ani. Celebrul halat alb a fost folosit pentru prima data de un medic englez Joseph Lister care dorea sa pastreze un mediu cat mai steril pentru pacientii sai si dezvoltare chiar si o teorie antiseptica care a devenit celebra de-a lungul anilor. Insa halatele medicale au inceput sa se raspandeasca la nivel mondial abia prin anul 1918, atunci cand gripa spaniola a omorat aproximativ un milion de oameni.

Timp de mult timp, halatul alb a tinut loc de uniforma medicala, avand mai multe avantaje. Pe un halat alb petele de sange sau de murdarie erau mult mai usor de observat, iar pana in secolul XX, competenta medicilor si calitatea unei interventii chirugicale era analizata in functie de cantitatea de sange de pe halatul alb. Poate te intrebi insa de ce a fost aleasa culoarea alba pentru halatele medicale ale medicilor si nu verde sau albastru. Psihologii sustin ca in acest caz, un rol important l-a jucat si colorimetria sau stiinta culorilor. Se spune ca starea noastra de spirit se schimba in functie de culorile cu care luam contact, iar culoarea alb simbolizeaza daruire, seriozitate, integritate si puritate, avand un efect benefic asupra pacientilor. Halatul alb s-a pastrat pana in zilele noastre si este vazut ca un simbol al respectului si al daruirii medicilor.

In majoritatea tarilor, medicii poarta uniforme medicale de culoare alba. Exista insa si cateva tari care au renuntat la aceasta culoare din diverse considerente. Numeroase studii realizate au demonstrat faptul ca persoanele cu probleme mintale sau copiii devin mai nelinistiti in prezenta acestui halat alb, motiv pentru care medicii pediatrii si psihiatrii renunta uneori la el sau opteaza pentru o alta culoare, cum ar fi verdele – o culoare ce linisteste pacientii si ii relaxeaza in prezenta medicului. In anumite studii, cum ar fi cel publicat in ”The Journal or The American Medical Association” se vorbeste despre o afectiune pe care anumiti pacienti o dezvolta, numita in mod simbolic hipertensiune de halat alb. Exista pacienti care devin agitati in preajma medicilor nu din cauza tratamentul sau a consultatiei in sine, ci din pricina unui banal halat alb. De obicei, acesti pacienti au amintiri mai dureroase sau experiente neplacute care au fost asociate in subconstient cu halatele medicale.

Uniforma medicala purtata atat de medici, cat si de asistenti sau infirmieri are si un rol functionat in cadrul unui spital. Exista in acest caz un cod de culori foarte bine stabilit care face diferenta intre rolurile personalului medical si ajuta la stabilirea unei anumite ordini interne. Spre exemplu, putem vedea medici in halate medicale albe, asistentii in uniforma medicala verde si infirmierii in albastru sau rosu.

Pe site-ul nostru vei gasi halate medicale de cea mai buna calitate, cu inchidere pe baza de fermoar, nasturi sau capse, si in diferite culori, cat mai vii (pe langa halatele medicale clasice albe), care sa inspire optimism si incredere tuturor pacientilor.

Share Button