echipament protectie spital

Ce trebuie sa contina un echipament complet de protectie pentru clinica sau spital?

Activitatile din domeniul medicinei necesita folosirea unui echipament special de protectie. Cu atat mai mult, in contextul pandemiei de Covid 19, alegerea unor piese de imbracaminte si accesorii dedicate luptei impotriva virusului sunt absolut esentiale pentru siguranta personalului medical din clinici si spitale. 

Iata ce contine echipamentul complet de protectie in acest caz:

Uniforma medicala 

Pentru a favoriza mentinerea unui mediu igienic la locul de munca, orice cadru medical are obligatia de a purta o uniforma corespunzatoare. Pentru asta, echipamentul de protectie pentru clinica, spital, sau laborator este compus dintr-o uniforma antimicrobiana

Recomandat este ca aceasta sa fie realizata dintr-un mix intre poliester, bumbac si poplin. Aceasta combinatie de tesaturi permite o buna ventilare a pielii chiar si in situatii dificile si ofera libertate de miscare. 

De asemenea, foarte important este ca uniformele sa fie alese in marimea potrivita, pentru a permite un confort sporit in activitatile specifice desfasurate de personalul din cadrul clinicilor si spitalelor. 

Incaltamintea medicala 

In completarea unei uniforme adecvate, echipamentul medical trebuie sa contina si o pereche de saboti speciali. Atunci cand alegi papucii medicali, ai in vedere urmatoarele aspecte:

  • Talpa exterioara sa fie flexibila, usoara si sa aiba proprietati antialunecare. 
  • Grosimea talpii intermediare sa fie una medie, pentru a absorbi socurile si pentru a mentine contactul optim cu podeaua. 
  • Branturile papucilor trebuie sa fie usor captusite, astfel incat sa absoarba umezeala si, totodata, sa ofere suportul si confortul necesare. 
  • Materialul din care este realizata partea superioara a papucilor ar trebui sa fie piele naturala (pentru un plus de rezistenta) sau plasa ori microfibra (care permite drenajul si circulatia aerului). 

Accesorii de protectie 

Echipamentul medical de protectie cuprinde in mod firesc si diverse accesorii, cum ar fi manusile chirurgicale, masca de protectie sau bonetele medicale. Botosii de unica folosinta, combinezoanele, covorasele antibacteriene sau gelurile dezinfectante nu ar trebui sa lipseasca nici ele din instutiile medicale, cu atat mai mult in perioada pe care o traversam. 

Echipamente medicale de protectie necesare in pandemie

Alaturi de toate aceste accesorii mentionate pana acum, in contextul pandemiei de Coronavirus foarte utile si necesare sunt si vizierele de protectie la stropi;  viziera actioneaza precum o bariera impotriva virusilor ce pot fi transmisi prin intermediul picaturilor de saliva care apar in timp ce tusim, stranutam sau vorbim.  

La fel de utili sunt si ochelarii de protectie cu aerisire, care ofera siguranta in medii de lucru dificile. Pe dispotrading.ro punem la dispozitie diverse modele de ochelari de protectie ce pot fi folositi in domenii de activitate variate si inclusiv modele care pot fi purtate peste ochelarii de vedere. 

Echipamentul medical de protectie trebuie sa fie complet si de foarte buna calitate. Cu atat mai mult in contextul pandemiei de Coronavirus este esentiala alegerea unor obiecte de imbracaminte si accesorii care sa impiedice contactarea si raspandirea bolii. 

De pe dispotrading.ro poti comanda uniforme si incaltaminte medicala, masti de protectie, manusi chirurgicale, combinezoane, ochelari si viziere absolut necesare pentru a mentine un mediu steril in clinici si spitale. 

Share Button