uniforme medicale

Cele mai importante accesorii pentru uniformele medicale utilizate in spitale si clinici

Atat medicii chirurgi cat si asistentele sau personalul care lucreaza in receptia spitalelor si a clinicilor, trebuie sa poarte uniforme medicale speciale, in timpul programului de lucru. Acestea sunt necesare pentru siguranta lor proprie si a pacientilor cu care acestia interactioneaza.  Acest fapt se datoreaza riscului sporit de infestare cu bacterii, in cadrul mediului de lucru specific spitalelor. Din acest motiv, cele mai bune uniforme medicale sunt confectionate din materiale care impiedica patrunderea bacteriilor in corp. Iata care sunt cele mai importante accesorii pentru echipamentele medicale si criteriile de selectie a acestora!

CUPRINS

Halate medicale – Cum le alegem si ce beneficii ofera

Manusi chirurgicale si de examinare – Criterii de selectie

Papuci medicinali pentru spitale si clinici

Halate medicale – Cum le alegem si ce beneficii ofera

Halatele medicale, de unica folosinta, trebuie sa fie alese astfel incat sa asigure un grad maxim de confort, in timpul purtarii. Dat fiind faptul ca medicii chirurgi pot petrece cateva ore in sala de operatii, acestia au nevoie de uniforme medicale rezistente, durabile și care sa asigure un raport optim de calitate.

 • Cele mai bune halate medicale sunt confectionate din materiale de cea mai buna calitate, acoperite de un strat de propilena.
 • Densitatea stratului de material folosit pentru producerea acestor accesorii de unica folosinta difera in functie de durata de utilizare prevazuta pentru acestea.

Materialul cu densitate de 25,0 g/mp este cel mai frecvent utilizat pentru halatele chirurgicale.

 • Aceste obiecte vestimentare destinate mediilor sterile, din domeniul medical, asigura un grad sporit de protectie, impotriva contaminarii si a umiditatii.

halate medicale

Manusi chirurgicale si de examinare – Criterii de selectie

Manusile chirugicale si cele de examinare, de unica folosinta, sunt necesare personalului medical, pentru a asigura propria lor protectie si cea a pacientilor, impotriva infestarii cu bacterii sau microbi.

In plus, cele mai bune produse din aceasta categorie, sunt special confectionate, pentru a oferi protectie suplimentara, impotriva substantelor chimice, specifice acestor medii de lucru.

 • Manusile de examinare, confectionate din latex, asigura protectie naturala impotriva substantelor chimice, fara a afecta dexteritatea sau simtul tactil al utilizatorilor.
 • Cele mai bune manusi din latex sunt confectionate din cauciuc natural, care asigura mularea perfecta a acestora pe maini, eliminand riscul de alunecare.
 • Manusile de examinare din latex sunt rezistente la perforare si asigura elasticitate sporita, in timpul purtarii.
 • Persoanele alergice la latex pot include in uniforma lor medicala manusi de examinare, confectionate din nitril. Desi sunt mai putin flexibile decat cele din latex, acestea asigura un grad sporit de rezistenta chimica.
 • Manusile medicale, din nitril asigura si un grad sporit de rezistenta la perforare, in timp ce actioneaza ca si bariera de protectie eficienta,  impotriva infestarii cu bacterii.

manusi de examinare

Papuci medicinali pentru spitale si clinici

Orice cadru medical, de la medicii chirurgi la cei care examineaza pacienti si pana la asistente si infirmiere, trebuie sa poarte uniforma medicala recomandata, in cazul acestor medii de lucru. Papucii medicinali reprezinta un accesoriu de baza al echipamentelor medicale, utilizate in spitale si clinici.

Iata cum puteti recunoaste cei mai buni papuci medicinali!

 • Dat fiind faptul ca majoritatea cadrelor medicale petrec numeroase ore in picioare, confortul reprezinta principala caracteristica pe care papucii medicinali trebuie sa o asigure. Acestia au un design specific, menit sa asigure confortul necesar utilizatorilor, in timpul purtarii.
 • Acest tip de incaltaminte trebuie sa protejeze corespunzator picioarele, indiferent de durata de utilizare. Cei mai buni papuci medicinali sunt cei confectionati din piele perforata, care asigura rezistenta sporita, pe termen lung.
 • Papucii medicinali cu fete captusite si talpa antiaderenta asigura un confort sporit, in timpul purtarii.

Persoanele care lucreaza in spitale si clinici medicale au nevoie de uniforme de calitate, care sa le asigure protectia necesara, impotriva bacteriilor si pe care sa le poata purta confortabil, indiferent de durata programului de lucru. Halatele medicale, acoperite de un strat de propilena, manusile de unica folosinta din latex sau nitril si papucii medicinali din piele perforata, reprezinta 3 accesorii de baza ale celor mai bune uniforme medicale.

Share Button