manusi de nitril

De ce trebuie sa folosesti manusi nitril?

Manusile, in toate formele lor, reprezinta o metoda de protectie impotriva unor anumiti agenti nocivi. Manusile ne pot proteja de frig, de pete, de anumite substante dar si de probleme ale pielii. Dermatitele si problemele pielii sunt aspecte la care trebuie sa fim atenti, iar in acest caz, ne putem proteja folosind manusi nitril negre, ori de cate ori este necesar.

 

Unele domenii impun utilizarea acestor manusi de protectie. Discutam despre domeniile in care pielea noastra intra in contact direct cu pielea altor persoane, iar aici putem mentiona saloanele de tatuaje si chiar saloanele de manichiura. V-ati intrebat vreodata care este rolul acestora si de ce sunt ele purtate?

 

Manusile au rolul de a proteja pielea. Contactul direct poate avea si efecte nedorite. O dermatita de contact poate fi usor transmisa, daca manusile nu sunt purtate. In unele cazuri, problema poate nici sa nu se vada la exterior si totusi ea sa afecteze ambele persoane implicate in proces. Spre exemplu, in cazul tatuajelor, igiena este mai mult decat importanta deoarece vorbim despre o interventie locala, minim invaziva, dar care are efecte asupra pielii, producandu-i acesteia o usoara sangerare. Contactul direct al artistului tatuator cu pielea pe care se transpune desenul poate avea efecte la nivelul sanatatii acesteia. Pentru ca vorbim despre o rana practic, aceasta trebui protejata. Pe de alta parte, si mainile tatuatorului trebuie sa fie protejate, din acelasi motiv.

 

Acelasi lucru se intampla si in cazul saloanelor de manichiura si pedichiura. Acest domeniu impune la randul lui interventii (minore) la nivelul epidermei, a cuticulei, drept pentru care din nou este nevoie de protectie. In ciuda faptului ca toata lumea intelege foarte bine necesitatea igienei, in unele cazuri ne putem confrunta cu probleme care nu sunt vizibile cu ochiul liber. In plus, in ambele situatii prezentate, substantele utilizate in timpul proceselor pot provoca iritatii la nivelul mainilor, drept pentru care este indicat sa le protejam. In timp, din cauza prafului acrilic rezultat in urma pilirii unghiilor tehnice, mainile pot suferi iritatii sau se pot dezvolta adevarate alergii si dermatite. De aceea mainile trebuie protejate, asa cum, la randul lor, si clientii trebuie protejati.

 

Dincolo de aceste lucruri, ar trebui sa intelegem ca utilizarea unor manusi nitril negre ne aduce doar beneficii in ceea ce priveste sanatatea noastra. Ele sunt menite sa ne asigure un scut si sa ne permita sa continuam sa facem ceea ce ne-am propus, indiferent de numarul persoanelor cu care intram in contact. Este o masura profesionista de a ne prezenta serviciile, mai ales punand in balanta imaginea contactului direct cu pielea. Profesionista si estetica, masura de preventie de acest tip ne poate oferi siguranta ca ceea ce facem nu ne afecteaza si nu afecteaza pe nimeni in jurul nostru. Sau cel putin, nu la nivel peiorativ.

 

Manusile de protectie ne sunt necesare atunci cand intram in contact cu o multitudine de persoane. Este modul nostru de a ne prezenta respectul fata de profesia noastra si mai ales respectul fata de clientul nostru. A-i proteja pe ei asa cum ne protejam pe noi, reprezinta un plus pe care oricine il va remarca, deoarece igiena in aceste domenii este mai importanta decat orice altceva. Da, este mai importanta chiar si decat pretul practicat.

 

Daca mainile si manichiura reprezinta o adevarata carte de vizita pentru doamne, atunci manusile pot deveni cartea ta de vizita atunci cand intri in contact cu potentialii clienti. De aceea este indicat sa nu pierzi din vedere utilizarea unor astfel de masuri de precautie, deoarece aceasta te poate ajuta sa iti prelungesti pasiunea si sa continui sa oferi celor din jur lucurile pe care acestia si le doresc.

Share Button