echipament protectie horeca

Echipamentele de protectie in industria HORECA. Ce trebuie sa contina, in functie de profesie?

In actualul context epidemiologic generat de pandemia de Covid 19, industria HORECA a fost nevoita sa-si ia numeroase masuri de precautie si sa se doteze cu echipamente de protectie adecvate, pentru a impiedica astfel raspandirea virusului. In aceasta ordine de idei, ne-am decis sa accentuam masurile de protectie impuse in aceasta industrie, cu precadere echipamentele de protectie. 

Si cum hotelurilor, restaurantelor si cafenelelor li s-au impus diferite seturi de reguli privind stabilirea măsurilor specifice de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2, fiecare membru al personalului acestor locatii are indatorirea de a respecta aceste reguli impuse si de a purta echipamente de protectie adecvate. Iata, asadar, care sunt echipamentele de protectie din industria HORECA, dar si ce trebuie sa contina aceste echipamente, in functie de profesie! 

Echipamente de protectie in industria hoteliera 

In aceasta perioada exceptionala generata de epidemia Covid 19, managementul hotelurilor au implementat toate masurile de protectie necesare, pentru a se asigura ca atat angajatii hotelurilor, cat si oaspetii, sunt in deplina siguranta. Astfel, intreg personalul hotelului este instruit pentru aplicarea acestor masuri de protectie impotriva contaminarii cu Covid 19. Pe langa toate aceste reguli si masuri, iata care sunt echipamentele de protectie ale personalului din industria hoteliera! 

Echipament de protectie pentru personalul de receptie 

In afara uniformei propriu-zise de lucru, personalul de receptie al hotelurilor este necesar sa poarte un echipament adecvat de protectie, format din masti de unica folosinta si manusi de unica folosinta. In acest fel, pot garanta pentru siguranta oaspetilor pe care-i intampina. 

Echipament de protectie pentru cameriste

Asemenea personalului de la receptie, cameristele sunt echipate corespunzator, cu uniforme de lucru pe care le imbraca la intrarea in hotel. De asemenea, acestea folosesc doar incaltaminte de lucru de interior in timpul turelor, iar uniformele sunt trimise la curatat dupa fiecare iesire din tura. Echipamentul de protectie al cameristelor contine, in afara uniformelor propriu-zise si masti de unica folosinta, alaturi de manusi de unica folosinta. 

Echipamente de protectie in restaurante si cafenele 

Asemenea industriei hoteliere, si managerii restaurantelor si cafenelelor si-au luat toate masurile de protectie necesare in lupta cu epidemia de SARS-CoV-2. Astfel, tot personalul restaurantelor, respectiv cafenelelor, a adoptat metode prin care sa limiteze riscul infectarii cu noul coronavirus, echipamentele de protectie regasindu-se si ele printre aceste metode. Iata care sunt echipamentele de protectie adoptate in restaurante si cafenele! 

Echipamente de protectie pentru barmani sau barista 

In afara uniformelor pe care barmanii sau un barista le poarta la locul de munca, noile norme le-a impus purtarea obligatorie a mastilor de protectie si a manusilor de unica folosinta. Astfel, acestea au un rol extrem de util atunci cand personalul interactioneaza cu clientii, prevenind raspandirea virusului. 

Echipamente de protectie pentru ospatari 

Asemenea barmanilor, ospatarii din restaurante si cafenele poarta uniforme si incaltaminte de lucru, pe care le imbraca atunci cand intra in tura de serviciu. De asemenea, si pentru acest personal, mastile de protectie alaturi de manusile de unica folosinta sunt considerate esentiale pentru respectarea normelor impuse de minister in industria HORECA. 

Echipamente de protectie pentru bucatari 

Bucatarii restaurantelor imbraca uniforme si tunici de bucatar ospatar, sorturi de bucatarie, dar si bonete de unica folosinta si acoperitori de maneci. De asemenea, bucatarilor li se impune purtarea mastii de protectie in conditiile actuale de pandemie, acest echipament inlaturand riscul transmiterii virusului intre membrii personalului din bucatarie, dar si clientilor ce le sunt servite mancarurile gatite in bucatarie. 

Tuturor acestor echipamente de protectie din industria HORECA li se adauga si cele mai diverse masuri si reguli impuse de catre autoritati, dintre care amintim igiena, cat si distantarea fizica. Acum ca ai aflat care sunt echipamentele de protectie si ce trebuie sa contina fiecare, in functie de profesie, poti face si tu o analiza a hotelurilor, restaurantelor si cafenelelor pe care le frecventezi, pentru a te asigura ca regulile impuse industriei HORECA sunt respectate intocmai. 

Share Button