manusa-de-nitril-tatuaje

Importanta folosirii manusilor din nitril in saloanele de tatuaje

https://pixabay.com/en/hand-glove-shoulder-arm-tattoo-2595610/

 

Intr-un salon de tatuaje trebuie sa existe obligatoriu manusi din nitril deoarece ele sunt foarte importante atat pentru siguranta clientului cat si pentru artistul tatuator.

Manusile din nitril ofera siguranta si igiena in toate procesele de efectuare a tatuajelor.

Manusile sunt ca o bariera si impiedica contactul cu bacteriile sau alti compusi daunatori.

Citeste mai departe si afla de ce sunt importante manusile din nitril intr-un salon de tatuaje!

Ce este Nitrilul?

Nitrilul este un cauciuc sintetic, foarte flexibil la prelucrare si are avantajul ca nu provoaca alergii la nivelul pielii. De aceea, Nitrilul este folosit in majoritatea industriilor.

Nitrilul este intalnit sub forma de cauciuc butadienacrilonitrilic si se obtine prin procedura de copolimerizare a butadienului si a acrilonitriului. Acestea sunt niste molecule foarte bine recunoscute pentru avantajele lor multiple cum ar fi: ofera rezistenta chimica, flexibilitate si rezistenta la rupere.

Cum alegi manusile?

Atunci cand iei decizia de a achizitiona manusile de protectie pentru salon, trebuie sa tii cont de cativa factori esentiali:

  • Gradul de confort
  • Gradul de rezistenta si elasticitate
  • Gradul de protectie

Asadar, manusile alese trebuie sa-ti ofere lejeritate si sa nu te incurce atunci cand desfasori activitatile de la salon. Conteaza foarte mult sa alegi manusile potrivite dimensiunilor mainilor tale. In caz contrar, risti sa te stranga si sa te impiedice la realizarea tatuajelor.

Astfel, manusile din nitril reprezinta combinatia ideala intre confort si protectie.

Cu toate acestea, activitatile desfasurate devin mult mai usor de efectuat si clientii se simt mai protejati.

Ce sunt manusile din nitril?

Manusile din nitril prezinta un grad de rezistenta ridicata in comparatie cu celelalte manusi de protectie. Manusile din nitril se folosesc in mai toate domeniile care solicita igiena si protectie.

Astfel, manusile din nitril se folosesc si in saloanele de tatuaje. Acestea se fixeaza perfect si ofera protectie maxima. Manusile sunt fabricate dintr-un cauciuc sintetic care nu ataca pielea persoanelor alergice la latex. Elasticitatea lor este apropiata de cea a manusilor din latex si au rezistenta mult mai ridicata.

manusi nitril negru pentru tatuaj

Proprietati ale manusilor din nitril

Manusile din nitril au materialul brut de culoare galbena si poate fi colorat in mai multe culori in functie de producator. Elongatia la rupere este ≥ 300% si  prezinta o rezistenta la tractiune ≥ 10 N / mm2.

Nitrilul are o buna rezistenta la uleiurile minerale, uleiurile vegetale, benzenul / benzina, acizii obisnuiti diluati si alcalinele.

De ce sa alegi manusile din nitril?

Avand in vedere ca intr-un salon de tatuaje pielea intra in contact direct cu pielea clientilor, manusile din nitril sunt indicate pentru o protectie sigura. Astfel, acele se pot infunda de foarte multe ori, pielea poate deveni sensibila la anumite infectii.

Manusile din nitril sunt foarte rezistente si sigure in timpul procedurilor. In plus, acestea ofera confort si aderenta la sustinerea instrumentelor de tatuat.

Pentru a avea grija de tine si de clienti, este indicat si obligatoriu sa folosesti manusi de protectie.

Gasesti aceste manusi din nitril atat pudrate cat si nepudrate sub diferite culori: albastre, rosii, verzi, etc.

manusi-nitrylex

Pentru siguranta ta, opteaza pentru manusi din nitril!

Share Button