Manusi protectie

Mainile noastre au nevoie de protectie

Pentru a proteja mainile de murdarie si/sau substante care pot afecta pielea, acasa sau la locul de munca, se recomanda folosirea de manusi de protectie.

Din categoria echipamentelor de protectie fac parte si manusile de protectie, avand ca rol important protejarea mainilor de riscurile la care suntem expusi. Prin folosirea de manusi de protectie,  protejam in egala masura impotriva factorilor  externi periculosi: incheietura mainilor, palmele si degetele.

manusi protectie cerva

Sunt considerate eficiente acele manusi care, pe langa protectie, ofera utilizatorulului aderenta, dexteritate si sensibilitate tactila.
Asadar, calitatea unor manusi de protectie este determinata de:

  • rata de permeabilitate
  • coeficientul de degradare
  • potentiale puncte de ruptura

Rolul manusilor  de calitate este acela de a oferi utilizatorului confort si siguranta, ajutand-ul astfel sa-si duca munca la bun sfarsit.

 

Manusi de protectie generala: utilizate in general in orice domeniu de activitate pentru manipulare, protejand astfel mainile de substante nedorite si in special in domeniul alimentar pentru siguranta produsele manipulate.

manusi de protectie cerva

 

Manusi de protectie mecanica: utilizate in domenii cu risc ridicat de intepare, ruptura,  taiere, si abraziune.

manusi protectie mecanica

 

Manusi de protectie impotriva chimicalelor: utilizate la manipularea de substante chimice (acizi, baze, hidrocarburi, etc)  care pot penetra sau degrada manusa

manusi protectie chimica

 

Indiferent de domeniul in care activam, este important sa alegem manusile potrivite mainilor noastre. Este important ca manusile de protectie sa nu fie nici prea mari si nici prea mice, sa se potriveasca perfect oferind astfel confort sporit, dexteritate maxima si cresterea simtului  tactil.

Share Button