manusi chirurgicale si examinare

Manusi chirurgicale si de examinare – Cum alegem produsele potrivite?

 

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/doctor-op-medical-func%C5%A3ionarea-2722941/

 

CUPRINS

Manusi de examinare pentru domeniul medical

Avantajele celor mai bune manusi din latex pentru examinare

Manusi din nitril pentru sectorul medical

Manusi din vinil pentru examinare

Manusi chirurgicale si de examinare: Latex, nitril sau vinil?

 

Cele mai bune manusi chirurgicale sau de examinare sunt esentiale pentru domeniul medical. Atat pacientii cat si medicii trebuie sa beneficieze de protectia necesara in timpul consultului medical si al interventiilor chirurgicale efectuate.

 

Cele mai bune manusi de unica folosinta, create special pentru domeniul medical, protejeaza cadrele medicale si pacientii de bacterii si microbi. In plus, cele mai eficiente manusi chirurgicale asigura si un grad sporit de protectie impotriva substantelor chimice cu care se lucreaza in cadrul institutiilor medicale.

 

Iata ce trebuie sa stiti  pentru a alege cele mai bune manusi de unica folosinta, utilizate in domeniul medical, in diverse scopuri.

 

 

manusi chirurgicale

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/seringa-manusa-medicale-s%C3%A2nge-1291129/

Manusi de examinare pentru domeniul medical

Domeniul medical este unul in care protectia pacientilor si a cadrelor medicale este pe primul loc. Pentru aceasta, trebuie sa fie alese cele mai bune echipamente de protectie . Din cadrul acestora, fac parte si cele mai bune manusi chirurgicale si de examinare din latex sau nitril, care ofera performanta sporita si un grad optim de protectie in diverse situatii.

 

Avantajele celor mai bune manusi din latex pentru examinare

Manusile din latex, de unica folosinta, sunt cea mai frecventa alegere in sectorul medical. Acestea ofera in mod natural rezistenta chimica, asigura dexteritatea necesara si nu afecteaza simtul tactil. Iata principalele avantaje ale celor mai bune manusi chirurgicale sau de examinare, confectionate din latex.

 

  • Confort si dexteritate – Manusile din latex sunt confectionate din cauciuc natural, fiind biodegradabile. Datorita materialului din care sunt confectionate, acestea se muleaza foarte bine pe maini, asigurand o buna dexteritate.
  • Sensibilitate tactila – Medicii si asistentele trebuie sa manipuleze obiecte de dimensiuni reduse in anumite situatii sau sa ajunga in zone greu accesibile. Astfel, acestia au nevoie de manusi de examinare care sa nu le afecteze simtul tactil. Cele din latex reprezinta cea mai buna varianta pentru indeplinirea acestui scop.
  • Rezistenta la perforare – Echipamentele de unica folosinta utilizate in domeniul medical precum manusile chirurgicale si cele de examinare trebuie sa ¬†asigure rezistenta sporita la perforare. Cele din latex asigura un grad bun de rezistenta la perforare.

 

 

  • Fixare si elasticitate – Manusile din latex utilizate in domeniul medical sunt caracterizate de un grad de elasticitate sporit, luand forma mainii utilizatorului. Astfel, acestea se fixeaza foarte bine, evitand aparitia riscului de accidentare sau de rupere in timpul utilizarii.

 

 

  • Bariera de protectie – Cele mai bune manusi din latex destinate utilizarii chirurgicale sau pentru examinarea pacientilor, asigura o bariera de protectie necesara impotriva riscului de aparitie a infectiilor.

 

  • Rezistenta sporita la strapungere – Manusile din latex asigura o rezistenta sporita la strapungere, facand fata contactului cu obiecte ascutite, utilizate in timpul interventiilor chirurgicale.

 

  • Protectie chimica – Manusile de unica folosinta, din latex, asigura si o buna rezistenta chimica, asigurand protectia necesara impotriva unei game extinse de substante chimice.

manusi din latex

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/doctor-chirurgul-manusa-chirurgie-3794591/

 

Manusi din nitril pentru sectorul medical

Unul dintre dezavantajele latexului este reprezentat de posibilitatea dezvoltarii anumitor alergii la acest material. In situatiile extreme in care acest lucru se intampla, se poate apela la manusi din latex nepudrate sau la cele mai bune manusi din nitril. Acestea prezinta un grad de elasticitate apropiat de cel al manusilor din latex.

 

In plus, manusile din nitril asigura o rezistenta chimica si de perforare superioara celor din latex. Acestea asigura cel mai bun grad de protectie in cazul examinarilor medicale. In schimb, acestea sunt mai putin flexibile decat manusile din latex.

 

Manusi din vinil pentru examinare

O alta varianta de produse de unica folosinta utilizate in domeniul medical este reprezentata de manusile din vinil. Acestea sunt utilizate pe scara redusa, de regula in cadrul activitatilor medicale de rutina. Acestea asigura protectie limitata in comparatie cu manusile din latex sau cele din nitril, insa pot fi utilizate in diverse situatii de rutina, in care riscurile sunt considerabil reduse.

 

Manusi chirurgicale si de examinare: Latex, nitril sau vinil?

Pentru a avea o imagine mai clara a avantajelor oferite de fiecare dintre aceste tipuri de manusi de unica folosinta, utilizate in sectorul medical, iata o ierarhie a acestora. Aceasta a fost realizata in functie de beneficiile pe care aceste tipuri de manusi de examinare le ofera:

 

Caracteristici Manusi din latex Manusi din nitril Manusi din vinil
Sensibilitate tactila ***** *** *
Flexibilitate si elasticitate ***** *** **
Protectie impotriva infectiilor **** ***** *
Rezistenta la perforare ***** ***** *
Rezistenta chimica ***** ***** *
Pret *** **** *****

manusi examinare

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/person-getting-his-blood-check-1350560/

 

Analizand aceste proprietati, putem concluziona ca manusile din latex si cele din nitril sunt cele mai recomandate pentru utilizarea in domeniul medical. Cele din vinil pot fi la randul lor utilizate, insa pe scara redusa si in situatii de rutina, in care riscurile sunt considerabil mai mici.

 

Share Button