Manusi de protectie

Manusi de protectie din latex sau vinil – Care sunt cele mai potrivite si in ce situatii?

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/person-in-white-hand-gloves-writing-on-white-paper-207601/

Utilizarea manusilor de unica folosinta, reprezinta cea mai raspandita metoda de asigurare a protectiei mainilor. Acest fapt se datorează preturilor rezonabile ale acestor accesorii si multitudinii de situatii in care acestea pot fi utilizate. Cele mai bune manusi de protectie sunt usor de purtat, întrucat se muleaza perfect pe maini. In plus, acestea reduc considerabil riscul de aparitie a accidentelor.

Mai mult decat atat, aceste accesorii practice asigura o protectie eficienta a mainilor, indiferent de factorii externi cu care va confruntati. Iata care sunt cele mai populare tipuri de manusi de protectie, de unica folosinta si situatiile in care este recomandat sa le utilizati.

CUPRINS

Manusi de protectie din latex

Manusi latex pudrate sau nepudrate

Manusi din latex pentru menaj

Manusi de unica folosinta din vinil

Manusi din vinil, pentru persoane care sufera de alergii

Manusi de protectie din latex

Manusile de protectie, confectionate din latex, sunt de unica folosinta, fiind disponibile într-o varietate de modele si culori. Acestea pot fi utilizate ca si manusi de examinare, in domeniul medical, pentru asigurarea igienei necesare persoanelor care activeaza in domeniul cosmetic sau a celor din industria alimentara.

  • Cele mai bune manusi din latex, care au certificare ISO9001, asigura contactul sigur cu alimentele, necesar sectorului alimentar.
  • In plus, producatorii specializati in confectionarea si comercializarea acestor produse, asigura calitatea lor superioara, mizand pe gradul maxim de protectie a mainilor si pe confortul sporit al utilizatorilor.
  • Manusile din latex natural reprezinta varianta ideala intrucat sunt moi, usor de manevrat si reduc la minimum riscul de accidente, intrucat nu aluneca, in timpul purtarii.

manusi din latex

Manusi din latex pudrate sau nepudrate

  • Manusile din latex pot fi pudrate cu menta sau amidon de porumb, fiind varianta ideala pentru persoanele care activeaza in sectorul alimentar sau in domeniul stomatologiei.
  • Cele nepudrate sunt recomandate in special utilizatorilor care se confrunta cu simptomele neplacute ale diverselor alergii. Acestea vor asigura gradul de protectie necesar, impotriva substantelor nedorite.

Manusi din latex pentru menaj

Exista si manusi din latex destinate activitatilor de menaj.

  • Cele mai bune produse din aceasta categorie sunt cele captusite cu un strat fin de bumbac,  intrucat acestea reduc riscul de aparitie a alergiilor si au capacitatea de a absorbi transpiratia.
  • In plus, aceste manusi de protectie asigura un grad sporit de rezistenta. Aceasta caracteristica le transforma in varianta optima pentru cei care trebuie sa isi protejeze mainile de actiunea nefasta a substantelor chimice, utilizate in timpul activitatilor de menaj.

Manusi de unica folosinta din vinil

Manusile de unica folosinta, din vinil, sunt recomandate persoanelor care activeaza in domenii in care manevrarea substantelor chimice este necesara. Utilizate frecvent in sectorul alimentar, aceste accesorii de protectie a mainilor sunt usor de utilizat si nu produc disconfort, in momentul manipularii alimentelor.

  • Manusile din vinil pot fi utilizate si in cadrul cabinetelor medicale, atunci cand desfasurati diverse activitati in bucatarie sau atunci cand lucrati in gradina.
  • Un avantaj important al acestor accesorii de protectie a mainilor este reprezentat de pretul  lor rezonabil.

manusi din vinil

Manusi din vinil, pentru persoane care sufera de alergii

Persoanele alergice la latex pot opta pentru varianta manusilor de protectie din vinil, care asigura o bariera superioara de protectie a bunurilor manevrate si a corpului. Magazinele specializate in comercializarea acestor produse pun la dispozitie manusi de unica folosinta din vinil, transparente sau colorate.

  • In cazul in care intentionati sa le utilizati in sectorul alimentar, este recomandat sa optati pentru  manusile de protectie din vinil, care au certificare pentru contact cu produsele alimentare.

Acum ca ati descoperit principalele caracteristici si avantaje ale manusilor de protectie din latex si vinil, puteti opta pentru produsele potrivite nevoilor voastr

Share Button