manusi unica folosinta

Manusi de unica folosinta

Exista o gama larga de manusi de unica folosinta disponibile pe piata. Manusile de unica folosinta sunt utilizate pentru protectie impotriva substantelor periculoase sau contaminare cu diversi virusi si fac parte din echipamentul de protectie obligatoriu pentru mai multe domenii de activitate precum: medical, industria chimica, alimentar etc.. Alegerea manusilor de unica folosinta potrivite reprezinta un intreg proces si trebuie sa tina cont de mai multe criterii precum:  frecventa cu care sunt utilizate, scopul pentru care sunt utilizate dar mai ales sensibilitatea persoanelor care le poarta. Exista persoane alergice la diversi compusi ai manusilor.  Asadar, asigurati-va ca nu aveti alergie la diverse substante inainte de a achizitiona orice tip de manusi de unica folosinta.

Manusi de unica folosinta – principalele domenii in care sunt utilizate

Cel mai frecvent, manusile de unica folosinta sunt utilizate  in domeniul medical. Numite si manusi medicale, manusile de unica folosinta previn contaminarea si raspandire bolilor. Manusile medicale sunt confectionate din diversi polimeri din care amintim latex, nitril, vinil, polietilena. Acestea pot fi nepudrate sau pudrate cu amidon de porumb care le face mai usor de pus pe maini. In medicina, exista doua tipuri de manusi de unica folosinta: manusi examinare si manusi chirurgicale.

Manusile chirurgicale au o marime mai precisa, ofera o mai buna sensibilitate la atingere, au o calitate foarte buna si sunt sterile. Manusile de examinare sunt fie sterile, fie nesterile.

In laborator, manusile de unica folosinta fac parte din echipamentul de lucru de baza. Lucrul cu substante se face doar daca mainile sunt protejate de manusi de unica folosinta. Si laboratoarele scolare ar trebui sa acorde un mai mare interes protectiei scolarilor, mai ales ca pretul manusilor nu este mare.

In industria alimentara, pentru manipularea alimentelor este obligatorie purtarea manusilor de unica folosinta. In general, sunt folosite manusi de unica folosinta din polietilena.

Tipuri de manusi de unica folosinta

Exista mai multe tipuri de manusi de unica folosinta. Diferentierea se poate face dupa modul in care sunt utilizate, culoare, producatori etc. Insa, cel mai important criteriu de clasificare al manusilor de unica folosinta este materialul din care sunt confectionate.

Astfel, putem spune ca pe piata exista urmatoarele tipuri de manusi de unica folosinta:

Manusi de unica folosinta din latex

Manusile din latex ofera o combinatie perfecta intre confort si protectie. Rezistente la intepaturi, manusile din latex reprezinta o bariera de protectie impotriva contaminari. Provenit din cauciuc natural, latexul este considerat cel mai important material pentru articolele de unica folosinta.

In general, manusile din latex sunt destul de elastice, chiar daca sunt mai groase decat alte tipuri de manusi de unica folosinta. Aceste manusi latex se muleaza perfect pe mana si ofera o dexteritate foarte buna.

Manusi de unica folosinta din vinil

Manusile din vinil sunt destinate operatiunilor cu termen  scurt, fiind o alternativa de protectie a mainilor foarte avantajoasa din punct de vedere al costurilor de achizitie. Manusi de vinil folosite atat in medicina cat si in alte industrii.

Manusi de unica folosinta din nitril

Manusile de nitril au calitatea cea mai inalta si ofera cea mai buna protectie. Nitrilul ofera o rezistenta remarcabila impotriva substantelor chimice. Manusile din nitril sunt realizate din polimeri sintetici 100%: acrilonitril, butadiena si acid carboxilic. Manusile din nitril sunt mult mai rezistente la strapungere decat manusile din latex si vinil.

Manusi de unica folosinta din polietilena

Manusile de polietilena reprezinta cea mai economica alternativa de protectie a mainilor. Manusile de polietilena sunt folosite cel mai adesea in industria alimentara, pentru manipularea alimentelor, oferind o sensibilitate tactila ridicata, confort si protectie eficienta. Foarte utilizate sunt si in industria cosmetica, pentru protectie impotriva vopselurilor de par. Manusile de polietilena sunt destinate utilizarii pe termen scurt, nivelul de protectie fiind mai scazut decat al alternativelor de manusi de unica folosinta prezentate mai sus.

Manusile de unica folosinta pot fi folosite in orice domeniu, ori de cate ori este necesara protectia mainilor.

In magazinul nostru online gasiti toate tipurile de manusi de unica folosinta prezentate, la preturi foarte bune.

Manusi unica folosinta CPE

Manusile CPE sunt  superioare manusilor clasice de polietilena, mai groase si mai rezistente, cu un gofraj pronuntat pentru o aderenta maxima.

Manusile CPE  sunt ideale in industria alimenara , fiind cerficate pentru contactul cu alimentele si reprezentand o varianta mult mai ieftina decat manusile de vinil pentru manipularea produselor alimentare. Acestea pot fi folosinte si in activitati casnice sau in scopuri igienice.

 

Manusi unica folosinta TPE

Manusile TPE sunt foarte elestice si au aspect de a doua piele. Sunt utilizate  in special in industria alimentara, pentru produsele uleioase, prelucrarea carnii si a pestelui, productia de branza, medicamente sau cosmetica.

Manusile TPE reprezinta o alternativa mai ieftina pentru manusile de vinil.

Share Button