Manusile de unica folosinta si rolul utilizarii acestora

 

manusi-unica-folosinta

sursa: https://pixabay.com/en/blue-gloves-rubber-69152/

 
Tu stii cat este de importanta utilizarea manusilor de unica folosinta? Ei bine, manusile de unica folosinta au un rol esential atat pentru tine cat si pentru cei din jur. Indiferent ca lucrezi in domeniul medical, industrial sau zona de beauty, trebuie sa le folosesti pentru a te proteja de anumiti factori care iti pot influenta starea de sanatatea si nu numai.

Manusile de protectie au un rol foarte important in sarcinile de zi cu zi deoarece iti ofera confort si usurinta in activitatile intreprinse, pe langa propietatea initiala, cea de protectie.

O pereche de manusi de unica folosinta te va ajuta sa-ti mentii santatea in bune conditii, sa nu te contaminezi cu diverse substante sau bacterii la locul de munca.

De aceea, ele au un rol esential in utilizarea zilnica si trebuie folosite la fiecare operatiune intreprinsa. O pereche de manusi de protectie te va scapa de anumite boli care se pot lua foarte usor daca nu utilizezi aceste manusi de protectie.

Avand in vedere ca sectoarele de activitate sunt diverse, in functie de activitatea desfasurata ,exista modele diferite de manusi de unica folosinta. De aceea, alege gama corecta, sa fie potrivite pentru activiatea desfasurata de tine.

Categorii de manusi de protective

In functie de domeniul de activitate, manusile de unica folosinta  pot fi impartite in:

Manusile din latex

Acest tip de manusi sunt indispensabile persoanelor din domeniul medical si nu numai. Ele pot fi folosite pentru o vasta categorie de activitati industriale si domestice.

 

Astfel, manusile din latex sunt de mai multe tipuri:

1. Manusi din latex pudrate: acestea sunt de doua feluri: Manusi din latex pudrate cu amidon din porumb, se utilizeaza in industria alimentara si sunt certificate pentru a putea fi folosite in aceasta industrie. Al doilea fel de manusi, manusi pudrate cu menta, sunt folosite in special de catre medicii stomatologi. Aceste manusi ofera o combinatie perfecta intre protectie si confort. Sunt rezistente si de aceea reprezinta o bariera de protectie impotriva contaminarii.

2. Manusi din latex nepudrate: acestea sunt recomandate persoanelor alergice. Mai mult decat atat, pot fi folosite si de catre medici in situatiile cand au consultatii sau diverse examinari. Acestea ofera un grad ridicat de protectie impotriva bacteriilor.

3. Manusi din latex pentru menaj: sunt recomandate atunci cand se desfasoara activitati casnice si se interactioneaza cu anumiti detergenti,  microbi sau substante chimice. Acest tip de manusi te ajuta sa previi anumite leziuni la nivelul pielii.

 

Astfel, manusile din latex ofera:

  • siguranta
  • lejeritate in utilizare
  • se pot purta pentru o buna perioada de timp
  • se poate lucra eficient fara probleme legate de posibile infectii

Manusile din vinil

Manusile de acest tip reprezinta o alegere foarte buna daca lucrezi in domeniul alimentar, saloane de masaj, cabinete medicale, in gradina sau bucatarie. Acestea sunt pudrate pentru o fixare mai buna.

Manusile din vinil sunt ideale si pentru persoanele alergice la latex.

Manusile din nitril

Aceste manusi sunt confectionate din cauciuc sintetic si reprezinta solutia ideala pentru persoanele alergice la latex.

Acestea se pot folosi in domeniile in care pielea intra in contact direct cu pielea altor persoane, ca de exemplu: saloanele de infrumusetare si tatuaje. Ele sunt folosite pentru a impiedica aparitia anumitor boli de piele.

Manusile nu contin latex, sunt rezistente si pot fi folosite si pentru procedurile cu un termen lung de timp.

Astfel, pentru a te proteja de bacterii si de alti factori daunatori sanatatii, utilizeaza manusile potrivite pentru tine, solutii sunt.

 

Share Button