manusi-latex

Manusile din latex – o alegere igienica si ieftina

Sursa foto: unsplash.com

 

Exista domenii in care folosirea unor manusi din latex este obligatorie. Acestea sunt utilizate in special in domeniul medical si cel cosmetic, insa se recomanda folosirea lor in orice activitate care cere protejarea pielii sensibile a mainilor sau care implica murdarie.

Tipuri de manusi din latex

Manusile din latex sunt de mai multe tipuri:

–        Manusi din latex pudrate: acestea se gasesc in doua variante. Prima dintre acestea este cea cu amidon din porumb, care se folosesc inclusiv in industria alimentara. Ele sunt certificate pentru a fi folosite in contactul cu mancarea si au marcaj CE. A doua varianta de manusi din latex pudrate este cea cu menta, pe care le folosesc medicii stomatologi. Astfel, confortul pacientului este mai ridicat.

–        Manusi din latex nepudrate: acestea se folosesc, in special, de catre persoanele care au diferite alergii. Preponderent, acestea sunt folosite de catre personalul medical din spitale si cabinete la consultatii sau diferite activitati care necesita o protectie in fata factorilor nedoriti sau periculosi.

–        Manusi din latex pentru menaj: acestea sunt captusite cu un strat de bumbac, astfel incat transpiratia mainilor este absorbita, reducandu-se aparitia unei posibile alergii. Sunt ideale pentru a proteja pielea fina  a mainilor de actiunea degradanta a detergentilor, dar si pentru protectie impotriva microbilor si a substantelor chimice folosite la curatenie.

Avantajele folosirii manusilor din latex

Exista unele meserii, asa cum sunt cele medicale, in care folosirea unor manusi din latex este obligatorie. Deoarece igiena trebuie sa fie crescuta, in aceste medii se folosesc foarte multe seturi de manusi, ceea ce implica o atentie sporita asupra costurilor. Manusile ieftine se pot rupe si pot periclita sanatatea pacientilor sau a personalului, astfel incat este envoie sa se ia in considerare si calitatea acestora. Din fericire, exista oferte de manusi din latex care au un raport calitate – pret foarte bun.

Manusile din latex se pot folosi, de asemeni, in cazul menajului, de catre utilizatori casnici sau din domeniul curateniei. Contactul prelungit cu substantele de curatare raneste pielea, creand probleme nedorite. Folosirea manusilor, insa, asigura un grad de protectie ridicat, dar si un profesionalism mai bun.

Manusi din latex, nitril sau vinil?

Manusile din latex nu sunt singura optiune disponibila insa, cu siguranta, reprezinta cea mai buna alegere. Pe piata se mai gasesc si manusi din nitril si vinil.

Manusile din latex sunt fabricate din cauciuc natural. Acestea sunt si prietenoase cu mediul, fiind biodegradabile. Este, de departe, cel mai popular material folosit pentru acest produs. Daca nu aveti alergie la latex, acestea sunt varianta optima in ceea ce priveste raportul calitate – pret.

Manusile din nitril sunt facute din cauciuc sintetic si sunt o optiune buna pentru persoanele care prezinta alergie la latex. Au o rezistenta sporita la intepaturi si degradare.

Manusile din vinil se folosesc preponderent in industria alimentara, deoarece au un nivel ridicat de durabilitate. Au un pret mai mic, insa si o calitate a materialului mai mica.

Dintre aceste tipuri de manusi, cele din latex sunt preferate de catre cadrele medicale, precum stomatologii. Acest lucru se intampla deoarece sunt mai accesibile, sunt suficient de subtiri incat sa nu incomodeze si prezinta diferite aspecte care ofera anumite avantaje, asa cum sunt cele pudrate cu menta, ce ofera un confort sporit pacientilor. De asemeni, rezistenta lor ridicata le recomanda si in domeniul casnic.

 

O pereche de manusi din latex poate fi folosita intreaga zi, fara a provoca iritatii ale pielii. Folosinta lor lasa pielea catifelata, multumita pudrei aplicate, si fereste utilizatorul de contactul cu substante care l-ar putea rani sau cu microbi. Se recomanda ca acestea sa fie de unica folosinta, pentru a ridica gradul de siguranta pe care il ofera.

 

Share Button